Nama „nikada bolje“, a poskupela piletina, gas i benzin

Poslednjih nedelju do deset dana dogodio se „tihi“ udar na novčanike Nišlija koji će pogoditi one najsiromašnije jer iako su poskupljenja neznatna, oni koji nemaju to će najviše osetiti.

Pileće meso je u nekim niškim mesarama poskupelo od 10 do 20 dinara po kilogramu, gas za automobile je „skočio“ zavisno od pumpe od 50 para do 1,50 dinara, a toliko je poskupeo i nezin sa 95 oktana koji se najviše koristi u ovom gradu.

Piletina je poskupela u nekum mesarama, a u nekim će tek da poskupi jer sve ide „gore“ sa cenom benzina i gasa. Sada je na primer kilogram bataka bez kostiju 400 dinara, dok je s koskom 230 pa ide i do 250 dinara po kilogramu. Cena svinjskog mesa i junetine je jedno vreme u periodu od mesec dana tri puta povišena, ali za sada nema poskupljenja  – kažu nam u jednoj od niških mesara.

Benzin je bio na primer 154,70, a sada je 155,40 na NIS-ovim pumpama gde nam kažu da tu cena neće stati u nekom doglednom periodu „sve dok ne dođe do 160 dinara“.

Pred ovim podacima koji su sakupljeni u protekla dva dana padaju sve tvrdnje da je standard građana mnogo bolji nego ranije, a sa poskupljenjem beznzina mogu se očekivati i druga povećanja cena.

M.S.

1 Comment

  1. Poskupljenje ? Svašta , što rek’o Piroćanac : Ja si kupujem uvek za 1000 dinara“! Narod je zadovoljan , pobedimo i u Majdanpek , ima da pobedimo i klizišta na svim Koridorima ,šteta što Japanci ne pozvaše ovi naši da im reše klizišta posle tajkuna , koji je kažu bio mnogo opasan /s’ kaiš/ !
    A Ž. Mitrovoć tj. nacionalna televizija „Pink“ ima da im pošalje bistu Čezarea Bordžije – kao prvu pomoć… a mi, Nišlije, možemo Japancima da pošaljemo našu Hitnu pomoć , koja radi samo kad su hitni slučajevi u pitanju – a na Japanci je sada hitno a na nas … nije !
    Hrana što poskupljuje – to je zbog rasta BDP-a i rasta pros. ličnog dohotka u Srbiji i to važi za one koji rade a ovi besposleni i neradnici /ne mislim na ove iz javnih kuća i opština/ , koji su kao i ja …ne moramo da jedemo ono što poskupljuje ! Mi ćemo da jedemo ono što se prodaje na gram – ne na dekagram , a za one koji ne znaju šta je dekagram : 1 dekagram = 100 grama ! I što da se jedu bataci sa koskom – skupi su , kad možemo da jedemo samo koske , em ukusne a valjda su i džabe ! Ako nam ne naplate , kao što naplaćuju teleće i juneće koske !I eto rešenija za poskupljenje : „Jedite manje – da bi ste bili siti i zadovolj/e/ni“ ! I „gledajte kroz prozor da vidite koliki nam je …napredak i boljitak“ !Budite zadovoljni sa grami sa miligrami , centolitri , mililitri a oni sa „sitni“ milioni eurići ! Neka se muče , koj’ im je kriv!
    Kako ne umemo da uživamo u sitnicama koje život znače… a oni uživaju samo u pare i prinadležnostima tj. muče se ! Ne spe , ne „mokre“ /ima im otide prostata/, sabiraju donacije – što je najteži posao – crnački ili bajčetinski posao , etc. etc…
    U zdravlje , na svi vas a i na svi nji !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *