Narodna stranka: Na mesta direktora postavljati sposobne, a ne stranačke kadrove

Narodna stranka obratila se povodom situacije u Gerontološkom centru gde je 139 korisnika i osoblja obolelo.

Policija je u ponedeljak uhapsila direktora Gerontološkog centra Milana S. jer nije preduzeo sve adekvatne mere zaštite od korona virusa, što je dovelo do zaraze 135 štićenika ovog centra, kao i četvoro zaposlenih. Da li će nekoga iznenaditi da se radi o profesionalnom političaru, funkcioneru Srpske napredne stranke, koji je u prošlosti bio v.d. direktora Narodnih novina i većnik GO Palilula? U kojoj meri je Stevanović zaista kriv za tragediju koja se desila? To zavisi od toga u kojoj meri je sposoban da obavlja funkciju na koju je imenovan. On svakako nosi veliki deo krivice, ali najveću krivicu nosi osoba ili organizacija koja ga je na tu funkciju imenovala – kažu u saopštenju iz ove stranke.

Oni kažu da je važno da na svim odgovornim funkcijama imamo one najsposobnije a ne partijske poslušnike.

Meritokratija je sistem zasnovan na vladavini najsposobnijih. Ona zahteva da sve segmente društva vode osobe koje su za njih najstručnije i shodno tome daju najbolje rezultate. Takav sistem je teško zamisliv u partitokratskoj državi, u kojoj gotovo sve funkcije zauzimaju partijski poslušnici, nevezano za svoje sposobnosti. U normalnim uslovima, razlika izmedju direktora izabranog na meritokratskim principima i onog postavljenog partijskim dekretom ne mora da bude očigledna. U Gerontološkom centru ona može da znaci bolji kulturno-umetnički program, vise slatkiša i sto za stoni tenis. U uslovima pandemije, ona može da znači razliku izmedju života i smrti.

Shodno iznetnim argumentima, Narodna stranka od gradonačelnika Nisa, Darka Bulatovića zahteva odgovor na sledece pitanje: Na čiji predlog i na osnovu kojih argumenata je Milan Stevanović imenovan za direktora Gerontološkog centra? zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Dragan Stojadinović.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *