Narodni poslanik Bradić pretučen posle Vulinove žurke?

Narodni poslanik iz Niša, stranke „Zajedno za Srbiju“ Blagoje Bradić(60) brutalno je pretučen u petak uveče oko 20,00 sati prenosi list „Blic“. Građanin je dobio sinoć dobio potvrdu da se „nešto“ dogodilo u Banovini (zgrada Univerziteta) posle žurke koju je organizovao Pokret socijalista, stranke čiji je lider Aleksandar Vulin.

Blagoje Bradić

Predstavnici ove partije sinoć nisu se javljali na telefone, ali nisu odgovarali ni na poruke pa čak nisu želeli ni komunikaciju preko društvenih mreža. Bradića takođe juče nije bilo moguće dobiti: U „Blicu“ se, inače navodi da su Bradića pretuklam tri mladića “posle razgovora s Vulinom“, što je mora se reći malo pretenciozno navedeno jer optužuje nekadašnjeg lidera Jugoslovenske levice da je bio neposredni saučesnik u tuči.

-Narodni poslanik je bio gost na tom zatvorenom skupu koji se održao posle izborne konferencije. Neposredno pred batinjanje, on je razgovarao s Vulinom, a potom krenuo kući. Bradić je krenuo i u trenutku kada se silazio niz stepenište za njim su se pojavila tri momka. Počeli su da ga guraju, a on je pitao „Šta vam je ljudi, zašto ovo radite“. Onda su počeli da ga udaraju, prenosi „Blic“. Nakon udaraca po glavi i celom telu, on je slučaj prijavio policiji, ali i Domu Zdravlja, prenosi ovaj dnevnik, mada svako malo upućeniji zna da ova zdravstvena ustanova tada ne radi i nema nikakve veze sa hitnom medicinskom pomoći. Pogotovu, što je Bradić i sam stomatolog i to dobro zna.

-Bradiću su konstatovane lakše telesne povrede (a brutalno je pretučen!?), a on se ujutru javio i lekarima Kliničkog centra u Nišu jer mu nije bilo dobro, kaže se u tekstu. Sumnju na ovaj ceo događaj „baca“ i rečenica da je policija izjavila da nikakve tuče nije bilo, već da je Bradić bio pijan!? Svako ko malo poznaje rad niške policije znao bi da to policija, na taj način nikada ne bi saopštila, mada se u tekstu napominje vrlo diskutabilan termin „nezvanično“. Postavlja se i pitanje razloga pisanja teksta jer bez potvrde policije, mnogi navodi „padaju u vodu“.

U narednom periodu ostaje da se vidi da li je novinarka Blica nasamarena neistinitim dojavama iz Niša od njoj bliskih lekara ili se tuča, zaista, dogodila. Bradić je dugo bio direktor Zdravstvenog fonda u Nišu, te je imalo povoda za zameranje sa nekim niškim lekarima koji su na vodećim pozicijama u gradu pa je jedna od mogućnosti na koju se sumnja da je ovom dojavom željeno da „mu se smesti igra“. A, postavlja se pitanje, kako je pritom narodni poslanik mogao da dobije samo lake povrede, kada se navodi da je pretučen!? U svakom slučaju, predstavnici ove partije su potvrdili za „Blic“ da se napad dogodio i da je Bradić u teškom psihofizičkom stanju kao i da očekuju hitnu istragu i razjašnjavanje celog slučaja.

M.S.

2 Comments

  1. Nisam razumeo sta je autor teksta u analizi hteo da kaze. Zakljucak, da li je uopste Bradic dobio batine, a ako jeste, neko mu smesta. Mozda, izmedju pisanja teksta i objavljivanja porazmislite jos malo sta hocete da kazete. Pozdrau.

  2. Zadnji deo teksta ima rezona, jer sada zdravstvo u Nišu vodi grupa lekara koja je ustvari jedan mafijaški lobi i taj lobi je na sve spreman. Ucene, pretnje, podmetanja pa i fizički obračuni su njihovo oružje a sakrili su se iza vladajućih partija a uz to imaju i podršku gradonačelnika Z. Perišića. U narodu kruži priča „ŽUTI VIŠE NISU ŽUTI, PROMENIL SU BOJU, POSTALI SU ZLATNI“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *