„Nasilje“ Kokana Mladenovića u Narodnom pozorištu

Omladinsko pozorište „Dadov“ gostije u Narodnom pozorištu u Nišu, sa predstavom „Nasilje“ u utorak, 21.03. u tri termina, u 14, 16 i 18 sati. Predstavu posvećenu Aleksi Jankoviću, dramaturga Dimitrija Kokanova, režirao je Kokan Mladenović, i namenjena je našoj mladoj školskoj publici.

Nasilje, poremećene vrednosti, tuga, bol, patnja i na kraju – ostvarenje jednog nikad dosanjanog sna. Ovo su reči kojima bi ukratko mogla da se opiše nova predstava Kokana Mladenovića „Nasilje“ posvećena Aleksi Jankoviću, dečaku čija je tragična priča potresla Srbiju, ali ne i institucije koje i dalje ništa nisu promenile.

Predstava pozorišta „Dadov“ nije samo posvećena Aleksi, opisujući njegov slučaj na osnovu stranica novina i emisija sa malih ekrana, gde smo imali priliku da prethodnih godina čitamo o ovoj tragediji, već prenosi sve u realnost i svet od krvi i mesa. Plavokosi, razdragani dečak koji trpi zversko nasilje naočigled onih kojima je posao da to spreče; nasilnici koji iživljavanjem nad slabijim dobijaju osećaj više vrednosti; i nepravda, užasna nepravda. I jasna poruka – da se više NIKAD ne ponovi, navodi se u najavi predstave.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni niškog pozorišta po ceni od 400 dinara i važe svi aktuelni popusti (50% za učenike uz đačku knjižicu).

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *