Nastavak akcije „Ares“: Uhapšena grupa dilera narkotika iz Niša

Policija iz Niša uhapsila je pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije.

foto MUP

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih.dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su N.D. (1978), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (44), D.A. (46), M.D. (34), V.M. (42), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga. Postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu, saopštio je MUP Srbije.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, kako navodi policija, kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica.

Nakon višemesečnog operativnog rada uz koordinaciju SPNSKN u Beogradu, na teritoriji Švajcarske, uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *