Nečuveno: Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.

foto> Google

Deca iz odeljenja koja su kontaktiurala “Građanin” sinoć posle incidenta oko 20 sati, su bila vidno uznemirena, ali su rekli su da je čak od udarca jedan momak polomio staklo ormana kao i da pretpostavljaju da su dvojica huligana đaci Ekonomske ili Trgovačke škole, ali to će policija utvrditi.

Na sredini časa hemije upala su dva učenika sa debelim i velikim granama drveta (veličine metalne šipke) i krenuli su da udaraju mog najboljeg druga koji im je desetak minuta pre toga rekao da izađu napolje jer ometaju čas na koji su tek tako upali da bi pronašli nekog druga. Ušli su mirno, odjednom izvukli te grane i krenuli da ga udaraju. Svi su krenuli da vrište, a jedan drug je uleteo i krenuo da ih odvajaja. Oni su druga koji je nasrnuo na njih pesnicama povukli i gurnuli ga jako, pri cemu je on upao u staklenu vitrinu i glavom polomio ormar. Tukli su ga, a njegova devojka je uletela da ih odvaja, pri čemu su je oni par puta sutnuli – priča nam jedan od svedoka.

Potom je jedan od đaka preskočio klupe i s prvog sprata, gde se sve događalo, uleteo u zbornicu, vikajući “Zovite policiju”!

Profesor istorije, domar i profesor hemije su jedva uspeli da smire situaciju, ali pre toga je pozvana policija. Došle su dve interventne jedinice i hitna pomoc. Drug je zadobio povredu glave i desetak ogrebotina po licu, a njegovoj devojci je dat uput za mentalno jer se prekomerno uznemirila. Profesor je bio u šoku, stajao je za katedrom u tom trenutku i pokušao je da uleti i razvadi ih, ali nije uspeo.

Ono što se dogodilo u Gimnaziji “9. Maj” ne sme da prođe nekažnjeno, a danas ćemo čuti reakciju nadležnih organa iz škole i policije.


Pitanje šta bi se dogodilo da nisam pozvao policiju

Svi su se mnogo uplašili i krenuli da beže na drugu stranu učionice. Ja sam istrčao i odreagovao, pitanje je šta bi se sve izdešavalo da nisam pozvao policiju. Škola je odlična i sve najbolje mogu da kazem za nju, ali ovako nesto je nedopustivo. Gimnazija “Svetozar Marković” na primer ima obezbeđenje iz Nifona. Nama stvarno to do danas nije bilo potrebno, ali očigledno da i o tome sada mora da se razmišlja – kaže momak iz razreda.


M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *