Neispunjena obećanja o saobraćajnom preuređenju Niša: Odbornik poziva na hitno rešavanje problema

Uoči skupštinske sednice Grada Niša, koja je zakazana za četvrtak, odbornik koalicije „Niš, moj grad“, Branislav Jovanović, uputio je oštre kritike na račun gradske vlasti zbog nedovršene rekonstrukcije ulice Vojvode Putnika. Jovanović je istakao i da nedovršeni kružni tokovi na ključnim tačkama trase, kao i nepotpuni bulevar Petra Aranđelovića, uzrokuju ozbiljne saobraćajne gužve, posebno u blizini Apelacionog suda.

Na dnevnom redu Skupštine Grada Niša koja će se održati u četvrtak je izmena programa uređivanja gradskog građevinskog zemljišta za 2023. godinu. Jedna od važnih investicija ove vlasti je bio završetak rekonstrukcije ulice Vojvode Putnika. Međutim, evo već duži vremenski period radovi traju, a rekonstrukcijom ove ulice neće se postići željeni efekat, jer nisu završene dve ključne tačke na trasi te saobraćajnice, a to je kružni tok kod Apelacionog suda i kružni tok na bulevaru Petra Aranđelovića kao i završetak tog bulevara koji je deo saobraćajnog prstena“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On pita gradsko rukovodstvo da li neko od njih vidi kakve su saobraćajne gužve ispred i oko Apelacionog suda.

Mi smo pre 12 godina ostavili projekat i počeli izgradnju tog kružnog toka kod Apelacionog suda, ali niko ništa ne radi na njegovom završetku. Ono što je karakteristično je i početak radova u okviru Novog Niša koji će takođe ovo saobraćajno čvorište, koje je sada prisutno, dalje zakomplikovati“, zaključuje Jovanović.

On je pozvao gradsko rukovodstvo da hitno preduzme akcije kako bi se rešio ovaj dugotrajni problem.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *