Ponovo zlato za Nemanju, 4 medalje za Nišlije

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Marko Aleksandrović

delfin03Na nedavno održanom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom, tri takmičara Plivačkog akadesmkog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ iz Niša su osvojila četiri medalje.

U svakoj od trka je isplivan najbolji lični rezultat.

Takmičenje je služilo kao kontrola forme za nastavak sezone koji čeka niške delfine, a to su mitinzi u kalendaru Međunarodnog paraolimpijskog komiteta koji će se održati na proleće u Nausi i Splitu.

Najbolji srpski plivač sa invaliditetom, Nemanja Tadić, osvojio je dve zlatne i jednu srebrnu medalju, Vladimir Jovanović jednu srebrnu, a Marko Vulić je, pored ličnih rekorda, u dva navrata bio jedno mesto nadomak medalje.

Provera je bila uspešna, jer je Hrvatska sila u paraolimpijskom plivanju, redovni osvajač odličja na velikim svetskim takmičenjima.

delfin01Pored trenera u PAK OSI „Delfin“, Marka Aleksandrovića i Saše Kostića, u Zagrebu je boravio i najtrofejniji niški plivački trener, Gavrilo Maslaković. Njegovo je iskustvo i saveti su pomogli da se ostvare bolji rezultati. Inače, već preko tri meseca, Nemanja Tadić, trenira sa plivačima PK „Sv. Nikola“, čiji je trener Maslaković i odlično napreduuje.

Putovanje i boravak u Zagrebu je pomogla kompanija Otto Bock, najjača svetska kompanija za protetičke i ortotičke proizvode i invalidska kolica, koji su glavni sponzor Međunarodnog paraolimpijskog komiteta .

Otto Bock, koji su i glavni sponzor Nemanje Tadića, imaju predstavništvo za Balkan u Zagrebu, pa su niški delfini imali priliku isto da obiđu, bliže se upoznaju sa najnovijim tehnoligijama iz ove oblasti i da odrade lekarske preglede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *