Nemanja Radulović postao počasni člana Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin”

Svetski priznati violinista, virtuoz na svom instrumentu koji je nastupao u znamenitim koncertnim dvoranama širom sveta, Nemanja Radulović sada je dobio priznanje i od svog rodnog grada. Nemanja je izabran za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin”, zbog izuzetnog doprinosa muzici i pronošenju slave Niša u svetu.

Najmlađi u Enciklopediji znamenitih ličnosti Niša, Nemanja Radulović trenutno je u Kanadi, a kako kaže predsednik Udruženja stvaralaca Niša, Novica Ranđelović, svoj Niš nikad ne zaboravlja jer gotovo svuda svoje koncerte započinje našom legendarnom pesmom „Niška banja“. On je četvrti počasni član za 13 godina postojanja udruženja.

„Na red je došao mlađi član, osveženje. Nemanja Radulović je zaštitni znak našeg grada koji pronosi slavu širom sveta. Dve godine smo odlagali ovaj događaj u nadi da će Nemanja doći i da tada organizujemo ovo sa njegovim učešćem uživo. Međutim pošto je prezauzet, odlučili smo da na dan rođenja Cara Konstantina organizujemo proglašenje Nemanje Radulovića za četvrtog počasnog člana“ – rekao je Ranđelović.

Dodaje da je Nemanja, iako osvajao mnogo nagrada koje su veće i vrednije, ovog puta bio dečački oduševljen kada mu je saopštena vest, zato što je iz njegovog grada gde je počeo svoju karijeru u Muzičkoj školi u Nišu. Ranđelović najavljuje i mali spektakl kada se Nemanja pojavi u Nišu u vidu javnog časa za učenike muzičke škole, i polujavnog nastupa u Simfonijskom orkestru.

Direktorka Muzičke škole Niš, Spomenka Špirić, ističe da joj je velika čast što je Nemanja počeo svoje muzičko obrazovanje u toj školi.

„On nikad nije zaboravio svoju muzičku školu. Nije hteo da se to sazna ali otkriću da je prilikom poslednjeg koncerta u Nišu donirao čitav svoj honorar našoj muzičkoj školi, i tim novcem opremili smo studio“ – rekla je Špirić.

Udruženje stvaralaca Niša organizuje razne manifestacije, podnosi inicijative za spomenike značajnim ličnostima Niša, a nedavno je izašlo drugo izdanje njihove enciklopedije „Znamenite ličnosti Niša“. I u ovoj godini planiraju razna izdanja koja promovišu znamenite Nišlije a, kako kažu, nisu odustali od inicijative da nakon Beograda i Niš dobije spomenik Stefanu Nemanji za koji predlažu da bude izgrađen u porti Pantelejske crkve.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *