Nemici na niškom aerodromu oduzet nakit vredan milion dinara

U sredu je na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ zaplenjeno skoro 400 grama zlatnog nakita koji je vredan preko milion dinara, saopšteno je iz uprave carine.

Uprava carina saopštava da je nakiz pronađen prilikom kontrole prtljaga 41-godišnje nemačke državljanke. Tom prilikom, precizira se u saopštenju, carinici su u njenom neseseru pronašli devet narukvica, 13 prstenova, devet lančića, šest privezaka i dva para minđuša.

Putnica se branila da je reč o ličnom nakitu čiju vrednost nije znala, kao ni to da je neophodno da ga prijavi.

Budući da je reč o stranoj državljanki, prekršajni sud je po hitnom postupku doneo presudu kojom je putnici zbog neprijavljivanja nakita, čija procenjena vrednost iznosi 1.092.000 dinara, izrečena novčana kazna u iznosu od 150.000 dinara, dok je nakit trajno oduzet, saopštila je carina, a prenosi B92.

1 Comment

  1. Zahvaljujući Nemici BDP Srbije raste „munjevitom“ brzinom ali će se penzije smanjiti ! Zbog „rasta“ BDP-a !
    Ali … za 59 godina , penzioneri će imati 5 eura veću penziju a zaposleni u prosveti , visokoškolskim ustanovama za 1% veću platu a ratni veterani za 50% veća primanja od današnjih naknada! Valjda primaju naknade … obećao ima av, av !
    „Fiat“ i ostali subjekti „industrijskog razvoja Srbije“ , preselićw se u Tadžikistan /tamo će av, av da preseca vrpce/ a radnici „Goše“ i „C. Zastave“, prestaće da šetaju i da gladuju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *