Neobična intervencija Hitne pomoći: Devojčica(2) se zaglavila u umetku za WC šolju

Vatrogasci – spasioci i ekipa Hitne pomoći intervenisala je danas u Ulici Stefana Nemanje u Nišu odaskle je usledio poziv da se dete od dve godine zaglavilo u umetku za WC šolju!? Ovo nam je potvrđeno i u Hitnoj medicinskoj pomoći gde kažu da ovakav razlog za poziv još nisu imali.

Ovako izgleda umetak – slobodna ilustracija

Iz porodice su u panici pozvali prvo vatrogasce-spasioce, a onda je pozvana i Hitna pomoć jer se „nije znalo čija je nadležnost domišljata devojčica“.

Reč je o dvogodišnjoj devojčici iz stana u centru grada koja je u igri provukla glavu kroz plastični dečji dodatak za WC šolju. To je tvrdokuvana plastika koju roditelji nisu mogli da izvuku bez povrede pa su pozvali vatrogasce i policiju. Ali, ni vatrogasci nisu smeli da se upuste  u  rizik lomljenja plastike da ne povrede dete koje je bilo uplašeno pa je pozvana Hitna pomoć. Pod nadzorom lekara, medicinski tehničar  je veštim manevrom uspeo da  sa vrata preplašene devojčice  bezbedno skine plastičnu ,,kragnu,, veću od glave deteta, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U niškoj Hitnoj pomoći potvrdili su da devojčica nije povređena prilikom intervencije i da nije bilo potrebe za bilo kakvom daljom lekarskom intervencijom.

tekst i foto: M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *