Neshvatljivo: U jednominutnoj sednici izglasan čovek za direktora bez dana radnog iskustva

Sednica trajala jedan minut. Izglasana osoba bez radnog iskustva, i to čak za direktora! DSS neće uzimati dnevnice, a poziva i ostale odbornike da učine isto.

niski funkcioneri

Istorija niškog parlamentarizma ne pamti da je zasedanje trajalo jedan minut, a eto i to se dogodilo jutros u Skupštini grada Niša gde je za direktora Dečije ustanove „Divljana“ izglasan čovek bez dana radnog iskustva, student master studija Ekonomskog fakulteta, Nebojša Stojanović (SNS).

Sednica je počela juče, a neodgovornih odbornika iz redova većine nije nvilo dovoljno sinoć te je zasedanje nastavljeno jutros i to samo radi izjašnjavanja. Kako je sinoć, rekao Nenad Stanković, predsedavajući skupštine, ovo okupljanje odbornika na jedan minut koštaće građane 150.000 dinara koliko iznose dnevnice i troškovi održavanja parlamenta.

Milan Lapčević (DSS) kaže da je njegova stranka u toku jučerašnjeg dana davala kvorum skupštini jer su tema bili vrlo važni regulacioni planovi za građane.

Vladajuća koalicija je očigledno u krizi. Ponašaju se potpuno neodgovorno. Sinoć nije postojao kvorum i vladajuća koalicija snosi potpuniu odgovornost što smo danas morali da nastavimo sednicu. Prozivke da će to građane koštati 150.000 dinara to se pre svega odnosi na vladajuću koaliciju. Oni su krivi zbog toga. Odbornici Demokratske stranke Srbije danas neće uzimati dnevnice, a pozivamo i članove vladajuće koalicije da se isto ponašaju – rekao je Lapčević.

Odbornik Demokratske stranke, Ivan Jocić kaže da to nije prvi put da se neodgovornost vlasti ogleda u ndostatku kvoruma.

Ja sam pitao zašto smo juče morali da održimo dve sednice po hitnom postupku kada ih je bilo moguće razdvojiti, ali mi je rečeno da ne mogu da „nahvataju“ odbornike vladajuće koalicije jer idu na odmore. Ostao sam bez teksta – kaže Jocić.

M.S.

4 Comments

  1. Od bahatosti do idiotizma je samo jedan korak. Odavno je pređen taj korak. Galerija diletanata, uvlakača i nadobudnih neznalica – upravnici i direktori: pozorište, muzej, toplana, elektrodistribucija, vodovod, TON, parking servis… Sad i Divljana. Ima li na ijednom upravljačkom mestu sposobnog čoveka? Skoro da je odgovor: jok! Šta li misli taj žutokljunac što ga instaliraju u Divljanu? On jeste obični selski karijerist. Ali, da li uopšte brine o tome da mu je ovom instalacijom presečena mogućnost da ikada više u budućnosti bude poštovan od ozbiljnog i poštenog sveta? Siva zona će biti sav njegov život. Tužno, jadno i bedno.

  2. Cela ova sprska SNS vladavina je jedna velika preuranjena ejakulacija. Da izvinete na medicinskom izrazu, sve se završi za minut. A mi, kao nesrećna mlada, pitamo se šta ovo bi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *