Nesvakidašnja humanost: Niška deca našla donatora za operaciju psa lutalice! (FOTO)

Deca iz niškog naselja Gornji Matejevac već duže vreme čuvaju i hrane jednog psa u dvorištu Osnovne škole “Karađorđe” iz ovog mesta. Svom ljubimcu dali su ime Duško. Skoro godinu dana ovaj pas se ulicama i školskim krugom kretao sa povređenom prednjom šapicom, pa su deca odlučila da mu pomognu i odvedu ga na operaciju. Počeli su da sakupljaju novac. Išlo je teško, ali su se nekako snašli!

Moja drugarica je pokrenula akciju da se prikupi novac za njegovo lečenje. Deca su se odazvala i prikupljala novac. Nakon prvog pregleda, veterinar je ustanovio da je neophodna amputacija šapice. Zakazana je operacija i onda smo apelovali da nam je potrebna finansijska pomoć, kaže Ana Miladinović, jedan od učesnika u ovoj akciji.

Uz pomoć ove divne dece, koja su se borila na svaki način da pomognu svom “prijatelju”, kuca je operisana u ambulanti “Nova” i primila tri antibiotske terapije nakon operacije. Operacija je koštala 7000 dinara ukupno sa svim terapijama i previjanjima.

Zavod Pit na čelu sa Tanjom Vidergar je na kraju preuzeo sve veterinarske troškove, a obezbedili su i hranu za našeg Duška i mi smo im neizmerno zahvalni na tome. Pas je sada smešten u pansionu u Kamenici  i oporavlja se, a doveli smo ga u školu da vidimo reakcije dece s obzirom na to da ga nisu videla skoro deset dana, govori ova humana devojka.

Deca su bila presrećna kada su ugledala svog razdraganog “druga”, koji se zahvaljujući njima sada bolje oseća. Nije potrebno preterano opisivati tu radost, jer priložene fotografije sve govore.

Novac koji su deca prikupila će najverovatnije ići nekom drugom psu, kome je pomoć takođe potrebna, kaže Ana.

Dijana Vasić
foto: Ana Miladinović

3 Comments

  1. Ovde pola stvari nisu tacno napisane!!! Zasto nigde nema ime devojke koja je pogrenula celu akciju i koja se najvise brinula za Duska? Zasto se pise kao da je vecina pokrenula sve?

    1. Poštovana, ja sam razgovarala sa gospođicom Anom Miladinović, koja je jasno naglasila da je njena drugarica pokrenula akciju, što sam i napisala u tekstu, ako ste ga pažljivo pročitali. Kažite njeno ime i prezime i dodaćemo. I napišite šta to nije tačno, ako nije problem. Pozdrav

    2. Većina i jeste pokrenula sve, jer niko ne bi mogao sam da pomogne. Nije suština ove predivne priče ko je šta u radio za psa, već u tome da još uvek postoje humanost, solidarnost, prijateljstvo, empatija.
      Hvala Dijani na teksu i želim joj puno uspeha u daljem radu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *