Nesvakidašnje: Šinvon traži radnike preko uličnih natpisa

Malo neuobičajno, ali ako uspeva, a nikome ne šteti, onda je dobar način na koji fabrika Šivon u Nišu traži radnike.

Oni su postavili platneni natpis vezan za Tvrđavu i banderu, na ulasku u Ulicu Đuke Dinić u Nišu (kod cvetne pijace), a preko koga traže radnu snagu. Tu je i broj telefona kao i mejl adresa.

„Građanin“ je u ime zainteresovanih pozvao naznačeni broj telefona da bi se ljudima na jugu Srbije koji traže posao, približila procedura. Dobili smo sasvim jednostavan odgovor:

  • Svaki dan se od 10 sati vode razgovori za posao kada dođete u fabriku. Nema posebne procedure, sem da ponesete svoju radnu biografiju – rekao nam je glas s druge strane žice jer smo se predstavili kao zainteresovan eventualni radnik.

To je broj telefona u kome lica nemaju nadležnost da daju bilo koje detaljnije informacije, ali saznajemo da se traži nekoliko obrazovnih profila.

„Šinvon“ je ćerka firma već izgrađene fabrike „Jura“. Šinvon proizvodi kablove za autoindustriju od bakra i izvozno je orijentisana. Pored niške „Jure“, kablovima snabdeva i istoimenu fabriku u Rači“, zatim „Leoni“ u Prokuplju i druge, a zapošljava par stotina radnika.

U niškom Šinvonu došlo je do kratkog štrajka radnika marta meseca ove godine, a menadžment je verovatno prijem novih radnika uskladio sa epidemiološkim merama zbog korona virusa koji se nedavno pojavio među radnicima „Juri“, a što je država pokušala na neki način da zataška.

tekst foto: M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *