Neverovatno objašnjenje: Nišlije se smrzavaju jer su radnici toplane imali drugi posao!?

Radnici „Gradske toplane“ nisu mogli da puste u rad toplovodni sistem jer su morali da obave posao oko isključenja korisnika s mreže koji su to tražili pa zbog toga takozvane tople probe još nisu počele. Ovo je objašnjenje Miloša Banđura, pomoćnika gradonačelnika Niša što Gradska toplana kasni sa početkom grejne sezone, a koje je dao danas novinarima u foajeu ispred sale gde se održava sednica Skupštine grada Niša.

Gradska-toplana1

Grejanje bi trebalo da počne 15. oktobra, ali zakon nalaže da se mogu uključiti toplovodi i ranije ako tepmeratura spadne ispod 12 podeoka na temperaturnoj skali.

Poslednja tri dana tremperature u Nišu su oko 10 stepeni Celzijusovih tako da je u mnogim stanovima hladno, a deca u školama i vrtićima koji su „privezani“ za Gradsku toplanu, sede u jaknama na časovima.

Do sada nije bilo uslova, prema njihovom objašnjenju, da se krene sa toplim probama koje će otpočeti 10. oktobra. Drugim rečima njihove tehničke ekipe su skidali sa mreže one korisnike koji su to zahtevali. Vi znate da je puno zahteva bilo podneto da se korisnici isključe sa sistema. Oni su zbog toga bili zauzeti i kažu da zbog toga nisu stigli da sve odrade do 1. oktobra već će od 10. oktobra krenuti sa toplim probama – rekao je danas Miloš Banđur.

bandjur1
Miloš Banđur

Prema nekim tvrđenjima, toplana još nije napunila kotlove vodom, a u toplani „Jug“ još se i ne planira pokretanje sistema jer rekonstrukcija nije završena. Direktor toplane ne odgovara na pozive ovih dana pa je pitanje da li će radijatori biti mlaki i 10. oktobra.

Rekonstrukcija tolane JUg biće završena do 10. oktobra. To je ono što je nama saopštio direktor Gradske toplane. Izvođač radova je planirao da se rekonstrukcija završi 17.oktobra. Mi smo to shvatili neprihvatljivim. Taj datum zalazi u grejnu sezonu i izvođač radova garantuje da će rekonstrukciju okončati do 10. oktobra tako da će toga dana krenuti grejanje i iz ove toplane. To je ono što nam saopštavaju ljudi iz Gradske toplane, a mi (Gradsko veće) vama- kaže Banđur.

M.S.

2 Comments

  1. Ako je i ovaj biran od strane gradonačelnika po Lombrozovoj teoriji o fizičkom izgledu to ne znači da pored lepog izgleda glave u njoj i nešto ima.Eto i dokaza za gradonačelnika da nema dobar kriterijum i da ubuduće ne koristi samo fizički izgled saradnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *