Nikola Kostić (11) prvi sklopio Rubikovu kocku za 18,25 sekundi (VIDEO)

Na prvom opštinskom takmičenju u sklapanju Rubikove kocke pobedio je Nikola Kostić, učenik V razreda Osnovne škole „Učitelj Tasa“, koja je bila i domaćin ovog takmičenja.

 

Ovu interesantu igračku Nikola je „savladao“ za samo 18 sekundi, a zanimljivo je da je ovaj dečak i inicijator samog takmičenja.

Prezadovoljan sam postignutim rezultatom. Oko četiri meseca sam vežbao sklapanje Rubikove kocke. Organizovao sam ovo takmičenje zbog velikog odaziva učenika, video sam da je mnogo učenika kao i u mojoj, tako i u drugim školama zainteresovano za sklapanje Rubikove kocke. Ova kocka mi je privukla pažnju jer ima mnogo boja, zanimljiva mi je i sa njom mi se razvija mozak“, kaže pobednik takmičenja Nikola Kostić.

Nikola Kostić

Drugo mesto na ovom takmičenju zauzeo je Danijel Ivanović, takođe učenik V razreda Osnovne škole „Učitelj Tasa“, koji je sklopio kocku za 20 sekundi, dok je treće mesto osvojio Uroš Kostadinović, učenik IV razreda Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ koji je ovu višebojnu igračku sklopio za 23 sekunde.

Prvoplasirani takmičari dobili su pehare i po jednu Rubikovu kocku, a to im je obezbedila Gradska opština „Medijana“, koja je bila pokrovitelj ovog takmičenja.

Ja se nadam da će ovo takmičenje biti tradicija i da će Gradska opština „Medijana“ organizovati ovako lepo takmičenje i narednih godina i razvijati sve ono što je potrebno kod mladih, kao što je znanje, umeće i brzina“, rekao je presednik opštine „Medijana“ Milan Krstić.

U borbi za najbrže sklopljenu Rubikovu kocku učestvovao je 21 učenik iz sedam osnovnih škola sa područja Gradske opštine „Medijana“. Iz svake škole su bila po tri prvoplasirana takmičara i svi su imali po dva pokušaja da za što kraće vreme sklope ovu interesantnu igračku.

D. Vasić

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *