Niš dobija novog investitora? – Moguća radna mesta za mašince i elektronce

Prema najavama čelnika Grada, očekuje se da u Niš, koliko već sutra, dođu predstavnici jedne od pet najjačih svetskih kompanija koji se bave mehatronikom i proizvodnjom komponenata za široku industrijsku ponudu. Ukoliko pregovori budu uspešni, ova investicija mogla bi u narednom periodu da uposli na stotine fakultetski obrazovanih Nišlija.

foto arhiva gradjanin.rs – detalj iz jednog od novootvorenih pogona u Nišu
Darko Bulatović

Iako nadležni u lokklanoj samoupravi nisu želeli da otkriju o kojoj je kompaniji reč, Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, rekao je da je reč o nemačkoj kompaniji sa dugom tradicijom uspešnog poslovanja, koja je ozbiljno zainteresovana da ulaže kapital na ovim prostorima.

To su vrlo ozbiljni ljudi i poslodavci i ja sada ne mogu zbog poslovnog bontona da otkrivam o kome je reč, ali mogu da kažem da sam ponosan zbog toga što njihova ozbiljnost u nameri za poslovanje samo dokazuje da imamo kvalitetne ljude koji su ovde završili tehničke fakultete, a to znači da će, ukoliko postignemo dogovor koji će biti na obostrano zadovoljstvo, mnogi visokoobrazovani kadrovi dobiti posao, što je i naša namera – izjavio je Bulatović u jutarnjem programu Niške televizije.

Gradonačelnik je dodao da je preliminarni dogovor da čelnici ove kompanije, čije ime je još „strogo čuvana tajna“ već ove nedelje dođu na razgovor u Gradsku kuću i da predoče njihove uslove, a da će se Niš truditi da svakako, koliko može, njima izađe u susret i uposli Nišlije.

Podsećanja radi, u poslednjih nekoliko meseci, više stranih investitora koji posluju u oblasti automobilske industrije i elektronike najavilo je otvaranje svojih pogona u Nišu, a nakon odluke Vlade Srbije i javnog nadmetanja, ukoliko bude održano, moguće je da počne i dugo najavljivana izgradnja zabavnog vodenog parka u blizini Niške Banje.

N.Marković

1 Comment

  1. Da,znamo,namenili ste im minimalac!Kad je toliko lepo,ocekujem da svi Gradski Oci zaposle u ovoj kompaniji svoju decu,a ne da ih guraju po sekretarijatima i jkp!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *