Niš i dalje bez parka za slobodno šetanje pasa

Nova stranka zahteva od gradske vlasti da kaže dokle se stiglo sa realizacijom projekta parka za šetanje pasa u parku Čair. Ovaj projekat započet je pre tri godine, i više puta je odlagan, jer je novac namenjen njemu trošen za druge svrhe.

piza kzs

Na ovom primeru lokalna vlast je pokazala još jednom svoju nesposobnost. Ukoliko nisu sposobni da realizuju ovaj projekat, koji po njihovim rečima vredi oko dva miliona dinara, kako da građani očekuju da izgrade novu ulicu, bulevar ili most.

Izgradnja parka za šetanje pasa je veoma bitna za vlasnike ovih kućnih ljubimaca, jer je početkom godine doneta gradska odluka o držanju kućnih ljubimaca, kojom su propisani termini u kojoma je moguće šetati pse bez povodaca, kao i način na koji je to moguće raditi.

Aktuelna gradska vlast najavila je početak izgradnje parka za šetanje pasa za polovinu maja ove godine. Kako do sada nije ništa urađeno zahtevamo da gradska vlast objasni zbog čega ništa nije urađeno. To posebno interesuje vlasnike pasa koji su sa jedne strane Odlukom o držanju kućnih ljubimaca ograničeni, zaprećene su im kazne, za njeno nepoštovanje, a sa druge starane grad nije učinio ništa da izgradi prostor u kojem bi psi mogli da se šetaju bez povodaca celog dana.

Takođe, nelogično je da za grad veličine Niša bude izgrađen samo jedan ovakav park (ukoliko bude izgrađen) i zašto nije predviđeno više ovakvih površina, koje bi bile raspoređene po celom gradu. Pa se postavlja pitanje da li će vlasnici pasa iz Panteleja, Durlana ili na primer Crvenog krsta morati da dovode pse u čairski park.

Budući da su ovom odlukom u prvi plan stavljeni psi, Nova stranka pita da li će biti kažnjavani i vlasnici konja koji upregnuti u zaprege ruže i prljaju grad. Podsećamo da je kretanje zaprega u gradu zabranjeno, ali da se ta zabrana ne poštuje, a komunalna policija ništa ne preduzima.

Nova stranka, Niš

2 Comments

  1. Ljudi, ako hoćete da se ozbiljno bavite politikom, man’te se promenade za kerove, obratite pažnju ka stazama i bogazama na kojima ova zemlja šeta, baulja u propast.

  2. zašto su niški oci ‘pametniji’ od drugih? po beogradu ljudi u najveće šetaju pse ulicom, trotoarom, i nikom ništa. ovde se radi o ćefu primitivaca kojima ne smeta što je grad unakažen i zapušten kao što nikada nije bio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *