Niš kao „Veliki brat“ – ceo grad će biti pokriven kamerama!

Niš će uskoro biti prvi grad u regionu pa možda i na Balkanu koji će kompletno biti pokriven video kamerama.

nis-foto-dusan-mitic-car
Niš pod kamerama – foto: Dušan Mitić Car

Niš će biti pokriven kamerama sto posto iz bezbedonosnih razloga. Ne samo ulice i prilazi gradu već će biti danonoćnog nadzora nad svim značajnijim objektima u gradu. Reč je o najsavremenijoj tehničkoj opremi visoke preciznosti tako da se na snimku može prepoznati jasno svaki lik. Na osnovu naše baze podataka kamere će beležiti i automtski prepoznavati osobe iz sistema, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave u Nišu, Ninoslav Mitić. On je napomenuo da će kamere biti postavljene i na Koridoru 10.

ninoslav-mitic
Načelnik niške policije Ninoslav Mitić – foto D.I.

Načelnik Mitić je naveo da niška policija svoje delovanje sve više usmerava na preventivi u cilju suzbijanja kriminaliteta i da je to u proteklih osam meseci ove godine dalo  rezltate koji se ogledaju u stopi smanjenja kriminala i povećanju rasvetljenih krivičnih dela.

M.S.

2 Comments

  1. A kada cete gospodine nacelnice da ispunite obecanje koje ste dali kod stupanja na duznost i smanjite redove za izdavanje licnih karata?Moja pokojna majka je tako stara i bolesna cekala dva sata da uzme licnu kartu.I sve to zato sto niste u stanju da napravite bolju organizaciju rada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *