Niš po prvi put dobija uređene staze za terensko jahanje konja

„Autentični jug“, naziv je projekta koji će se sutra sprovesti u delu oko Cerjanske pećine. Nekoliko udruženja planira da po prvi put uredi stazu oko Niša koja će služiti za terensko jahanje konja. Akciju sprovodi Udruženje ZOO planet, neformalna grupa Zoo kutak, Udruženje za lokalni razvoj „Kamenica“ uz podršku „Proaktiv – Niš“, a u okviru programa „Mladi su zakon“.

slobodmna ilustracija foto: ZOO planet

Iz Zoo planeta kažu da će se promocija ovog projekta i sama akcija odvijati od 12 sati

Priroda Niša se od sada može doživeti na potpuno novi avanturistički način u šetnji na konjima. Terensko jahanje će omogućiti zainteresovanima da dožive jedno novo iskustvo u prelepim ambijentima autentičnog Niša bilo da žele avanturu za celu porodicu, romantični izlet sa partnerom ili druženje sa dragim osobama, kaže Dušan Stojanović iz Zoo planeta.

promo plakat

Grupa mladih iz Niša okupila se oko ideje da organizuje aktivnosti kojima će poboljšati programe za mlade, promovisati potencijal ruralnog dela opštine Pantelej i ponuditi svima da svoje slobodno vreme iskoriste aktivnije i kvalitetnije.

Kroz projekat Autentični jug u okviru programa „Mladi su zakon“ uredili smo staze do lokalnih kulturno-istorijskih znamenitosti koje možete obići pešaka, biciklom ili na jedinstveni način – šetnjom na konjima. Od 1. Juna Udruženje ZOO Planet nudi za sve zainteresovane avanturisticko jahanje, dodaje Stojanović.

Trase za jahanje

  • Trasa 1 od Zoo kutka do Latinske crkve (2,61 km)
  • Trasa 2 od Zoo kutka do Srećkovog vrela (1,64 km)
  • Trasa 3 od Zoo kutka do Manastira Sv. Đorđe (1,75 km)
  • Trasa 4 od Zoo kutka do kampa Kamenički vis (3,78 km)
  • Trasa 5 od Kampa Kamenički vis do Cerjanske pećine (4,10km)

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *