Niš zaobilaze veliki muzički spektakli

Zašto Niš zaobilaze veliki muzički spektakli svetskih zvezda? Ovo pitanje bilo je postavljeno na jednoj tribini ne tako skoro, a preciziran zaključak je izostao. Svakako, diskusija je izuzimala „Nišvil džez festival“ koji je jedinka za sebe, a i da nije njega teško bi ljubitelji ove muzike videli neko zvučno ime.

nisvil-1
foto. gradjanin.rs – sloodna ilustracija

U Beogradu su poslednjih godina bile zvezde kao što su Rolingstonsi, Madona, Red hot čili peprs i mnogi drugi. Tačno je da takve zvezde ne mogu da drže dva koncerta u razmaku od samo 239 kilometara, ali nesumnjivo da je neko od njih mogao da obraduje i stanovnike juga Srbije čiji broj premašuje cifru koja živi u prestonici.

Miroljub-Jovanovic
Miroljub Jovanović

Miroljub Jovanović, poznatiji u Nišu kao Mika tambura jer je u grupi „Lutajuća srca“ svirao gitaru pretpostavlja da je procena da kućni budžeti građana u tom delu Srbije ne mogu da plate toliku sumu za kartu, pa se zato organizuju neki manji koncerti.

On nam kaže da je nedavno na koncertu „Bjelog dugmeta“ karta koštala od 1.960 dinara( mesta odakle se takoreći ne vidi bina) do 10.000 dinara koliko je koštala Vip loža.

Nekada davno kada sam organizovao dolazak gitarske zvezde Paka de Lusije u Niš, karta je koštala 50 tadašnjih maraka. Toliko je bila i kada je gostovao pijanista Ivo Pogorelić. To je sada 25 evra ili nešto manje od 3.000 dinara. To je visoka cena za današnje vreme. Jeste, istina, neko bi lako dao taj novac, ali kako napraviti koncert – priča Jovanović.

Nišlijka Dragica Mitić kupuje karte za ćerku i drugarice za koncert Željka Joksimovića. Upitana da li je skupa karta od 1.500 dinara, kaže da nije.

Mi u kući ne pušimo, ne pamtim kada smo išli na more, pa zašto onda da ne častim ćerku jednim ovakvim predivnim koncertom – kaže nam ona.

Jovanović kaže da pod velikim koncertom ne smatra punu halu „Čair“ već stadion „Čair“.

Veliko je pitanje kada bi neko od svetskih zvezda i hteo da dođe da li bi Niš mogao da odgovori uslovima koje traže. Sigurno da bi se nekako snašli, ali mi nemamo pripremljen teren za lak dolazak velikih kuća – kaže Jovanović.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *