Niška Elektrodistribucija uskoro na čelu sa novim direktorom?

Iako je na funkciji prvog čoveka ODS-a, niškog ogranka Elektrodistribucije tek manje od godinu dana, Boban Džunić, poznati niški advokat i bivši predsednik GO Palilula, uputio je zahtev čelnicima EPS-a i stranačkim kolegama da na njegovu funkciju, čim pre, bude postavljen drugi čovek.

Džunić ovaj potez objašnjava racionalnim, jer je kako kaže izvršio sve poverene zadatke i postavio preduzeće na „zdrave noge“, tako da sada izažava želju da ponovo bude aktivniji u političkim vodama.

Osim reformi i transformacije čitavog sistema za distribuciju i održavanje elektroenergrtskog sistema naše zemlje, kako najvaljuju iz niške elektrodistruibucije, najbitnije od svega je to što će biti urađena potpuna profesionalizacija. Upravo to je i jedan od razloga, kako je naveo Dzunić, nagalašavajući ponovo da je to njegov lični zahtev, zbog čega će na mesto direktora uskoro verovatno biti postavljen drugi rukovodilac.

Ja sam sve zahteve šefova i zadatke ispunio i sada je preduzeće zaista stabilno, što se i pokazalo u prethodnom periodu, imamo manje zaposlenih, drugačija je struktura i upravo zbog toga i insistiram da me zameni neko ko radi tu godinama i ko je baš iz specijalizovane struke, te zato ovo ne smatram ostavkom, već samo smatram da sam postigao maksimum i da ću Gradu doprineti više, tako što ću se politički aktivnije angažovati ubuduće, izjavio je Džunić, gostujući u jutarnjem programu Niške televizije.

Zasada nije poznato ni ko će dosadašnjeg i još aktuelnog direktora niške elektrodistribucije zameniti na ovoj odgovornoj poziciji, kao ni u kom smeru će se kretati karijera Bobana Džunića, ali je izvesno da će se „smena“ dogoditi svakako najkasnije u narednih mesec dana, saznaje Građanin.

Podsetimo, Boban Džunić je na mesto direktora ODS-a niškog ogranka postavljen jula prošle godine, a za vreme mandata, prema njegovim rečima, sklopljeno je preko 1700 ugovora sa potrošačima, među kojima je i nova zgrada niškog KC i fabrika Leoni. Za manje od godinu dana, racionalizacijom i prirodnim odlivom oko 50-ak ljudi, koji su blii u stalnom radnom odnosu, više nije na spisku zaposlenih, što je prema rečima još aktuelnog direktora, doprinelo i znatnim smanjenjem troškova. Kao jednu od najbitnijih promena koje su naveli nadležni, jeste i povećanje nadležnosti, jer će za razliku od prethodnog perioda, sada ovlašćenja rukovodilaca biti postavljena piramidalno, a ne vertikalno.

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *