Niška inicijativa osuđuje prvomajski skup SNS-a u parku Čair (foto)

Niška inicijativa, nova odbornička grupa u Skupštini grada Niša, prerasla iz grupe Dosta je bilo, osudila je današnji skup Srpske napredne stranke u parku Čair, a povodom 1. maja – praznika rada. Zvezdan Milovanović, poverenik ove partije u Nišu kaže da je to bio stranački skup starih prijatelja i demantuje neke navode iz saopštenja.

Inicijativa je u svom saopštenju koje su zajedno sa slikama prosledili mnogim medijima, osudila skup jer su, kako su naveli, zlopotrebili decu u političke svrhe, postavivši tobogan uz posluženje hrane i pića.

Čak i za 1. maj, u parku Čair, SNS je pravio akciju na toboganu za decu sa deljenjem hrane a sve pod okriljem slika i štandova sa slikom Aleksandra Vučića. Za posluženje je bila prasetina, piletina, roštilj i sokovi. Ovo je još jedan u nizu zloupotreba dece u političke svrhe. Pre nekoliko meseci imali smo slike sa Čegra u organizaciji Opštine Pantelej sa decom u majicama SNS-a, dok je pre nekoliko dana cela Gradska uprava sa skoro celim komunalnim sektorom preduzeća išla na doček Vučiću – naveli su oni u saopštenju. Nije precizirano da li su deca članova ili organizovana iz neke školske ili slične ustanove.

Odbornička grupa Niška inicijativa

U saopštenju se ne navodi da su i neka javna preduzeća bila uključena u akciji.

Da bi sve ovo bilo moguće, Elektrodistribucija je 30. aprila namestila sanduče sa strujom jako blizu ove lokacije a pred kraj manifestacije viđeno je vozilo Telekoma Srbija koje je prelepljeno na mestu natpisa. Propust je bio jer se parče papira sa natpisa odlepilo, pa se videlo ko je vlasnik vozila. Pri slikanju samog vozila, pripadnici organizacije, najverovatnije neki članovi SNS-a su bili verbalno nasilni, jer ne žele da se slikaju dok rade. Izbegnut je dalji okršaj, odlaskom sa mesta – kažu u saopštenju iz Niške inicijative.

Kontaktirali smo Zvezdana Milovanovića kojim je napisao u poruci da je to bio prvomajski uranak.

Šta je trebalo zabraniti dolazak deci? Nije tu bilo nikakve zloupotrebe dece jer su došli sa roditeljima. To je bio uranak sa animatorima i dečijim toboganom, hranom, osveženjem. Svi su došli privatno. Sigurno će lepo da pamte današnji dan jer je to bio događaj za svaku pohvalu – napisao je Milovanović u poruci.

M.S.

5 Comments

  1. Pa ne nego da vice „Ua lopovi“ i pobegne…I sta je uopste ovde za osudu?! Cela zemlja, ceo svet je za osudu a vi se uhvatili tobogana i praseta…Pa ako imas mu*a pridji i kazi kao Bata Stojkovic barem: „Sram vas biiilo!!!“
    Ajde bre molim te, jedina gora stvar od ove nase ‘pozicije’ je jos grdja lazna opozicija…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *