„Niška loza“ i biblioteka tri dana sakupljaju knjige za decu Kosova

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava Narodna biblioteka u sardanji sa Udruženjem za očuvanje tradicije i unapređenje kulturne baštine „Niška loza” organizuje TRI DANA SVETSKOG DANA KNjIGE. Od četvrtka do subote Nišlije će imati priliku da srpskoj deci sa Kosova daruju knjige i slikovnice.

kalca i sremac1Prvog dana, u četvrtak 23. aprila 2015, mesto prikupljanja knjiga biće kod spomenika Stevanu Sremcu, preko puta Kalče. Za taj dan je Narodna biblioteka „Stevan Sremac” pripremila i posebnu pogodnost za svoje sugrađane – popust na članarinu od 50% za nove korisnike i one naše članove kojima članarina ističe do kraja aprila.

Drugog dana knjige će se prikupljati u porti Crkve Svetog Pantelejmona, gde će u večernjim satima biti organizovana radionica Verskog dobrotvornog starateljstva pri Crkvi. Deca će slikom i rečju uputiti pozdrave svojim vršnjacima sa Kosova.

U subotu, trećeg dana manifestacije, u Parku Svetog Save, pored štanda, gde će građani moći da donesu knjige, biće organizovan muzičko-scenski program, u kome će učestvovati niško udruženje „Balkan rok”.

Satnica dešavanja:

– Četvrtak, KALČA: 12–15 časova

– Petak, PORTA CRKVE SVETOG PANTELEJMONA: 12–19 časova, radionica od 17 časova

– Subota, PARK SVETOG SAVE: 12–15 časova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *