Niška opozicija je kočeperna samo kad Vučić nije u gradu, a ovih dana dremka

Marko Smiljković, urednik Gradjanina
Marko Smiljković, urednik Gradjanina

Saopštenja, protesne šetnje, proglasi, otvorena pisma, navodni niški opozicionari, gde su sad?

Raznorazna udruženja, stranke nazovi demokratske orjentacije, pojedinci koji mislite da se vešto krijete iza svojih lažnih FB profila…

Glani „krivac“ za sve je bio u Nišu. Došao vam je „na noge“ u dva navrata!

Spavao je u nedavno navodno u kasarni, a sada u hotelu. Ne zna više protiv koga da se bori. Treba mu neprijatelj, a neprijatelj dremka u fotelji i taktizira. Ima li neko od svih vas koji godinama iscrpljujete opozicionu svest koja bi mogla da se iskoristi na drugi način, petlju da išta uradite? Čovek je bio tu. Prvo četiri (odnosno sedam) dana, a sada dva.

protesti-studenata
Ovako je bilo nekada 1996. godina foto: Narodne Novine

Gde si, nazovi, opozicijo! Ovi što su kao konkurenti, kada su glasali za Šutanovca, mogli su ova tri dana i da ocenjuju espreso u niškim kafićima. To bi bar bila dobra informativna brošura. To je opet neki doprinos. Nije epohalan, ali je turističkog karaktera.

Opozicionari!

Zamislite, vođa nije planirao ni razgovor sa opozicionim skupštinskim grupama što je normlano. Više je Albanaca onomad na privrednom skupu htelo da razgovara s njim nego nazovi lideri  udruženja, opozicije.

Ovi iz „Dosta je bilo“ stvarno su bukvalno shvatili naziv svog pokreta.

Gomila „njegovih“ novinara postavljala je neka pitanja  na konferencijama na koje su svi očekivali dosadne i već uobičajne odgovore.

Hteo sam i ja, ali što bi novinari bili jedina opozicija kada se već neko, tako lako, naziva opozicijom? To mi je palo na pamet kada mu je trebalo postaviti pitanja i zahteve kao što su:

Tražimo da se hitno Niš proglasi za nerazvijenu oblast! Od republike ne tražimo da nam pokloni novac nego da nam pruži uslove da ga sami zaradimo. To znači da uz ove dve milijarde koje ste obećali, mora da sledi i značajno smenjanje poreze na plate (da vlasnicima radnici ne budu teret), da se pojedini iz Poreske uprave unormale, a ne da njihovi radnici reketiraju privatnike, da se otkače svi oni troškovi od firmarina i slično,  da se smanji monopol poznatih tajkuna na uvoz poljoprivrednih proizvoda jer mož’ da ga proizvodimo sami, da se pokrene ponovo inicijativa za formiranjem servisa vesti s juga, kako to da je normalo da država duguje privatnicima, a njima se „u dan“ računa dug za struju, vodu, sve….

To je ovih dana trebala da radi nazovi opozicija, a ne ja. Uostalom, ne pišem ja ovo što volim, nego što mi muka.

3 Comments

  1. U pravu ste Marko za sve.Sve kukavice.Nabili se po kaficima i komentarisu,a posle izbora se cude sto su tako loše prošli,Gde ste bili ta dva dana vi radnici koji svakog petka protestvujete opravdano i trazite svoje plate,gde ste bili vi koji od cetiri ujutro cekate za licne karte,gde ste bili vi koji cekate za zdravstvene knjizice,gde ste bili vi koji ste bili međju onih 1500 koji su se prijavili za razgovor sa premijerom,gde ste bili vi koji jedva sastavljate kraj sa krajem,gde ste bili vi sto niste zadovoljni cenom grejanja,gde ste bili vi cija su deca otisla iz Srbije,gde ste bili svi vi koji ste jaki na komentarima,a cekate da neko drugi završi posao za vas.Niko nije izašao pa i da na obicnom papiru iznese svoje nezadovoljstvo i taj papir digne iznad glave,neko bi iz tih blindiranih automobila video.Zasto vi nezadovoljni niste jednostavno okrenuli leđna koloni automobila koje su izazvale saobracajni haos u gradu,zašto vi koji vozite niste sirenom protestvovali.Secate li se Nisa od pre 20 godina.Ovo nije moj NIS iako sam sam i ja i moja majka i moj deda rodjeni u Beogradmali.A najgore sto i ja nisam skupio hrabrost i izrazio nezadovoljstvo.I zbog neisplacenih plata i sto ne mogu da izvadim licnu kartu i zdravstvenu i sto ne mogu da nadjem posao i sto su mi oba deteta otisla iz Srbije i sto me je sramota da me deca u 57 godina pomazu umesto ja njih.Mi koji sada živimo u Nisu smo velike kukavice,evo ja sam prva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *