Niška opozicija: Vlast je nesposobna da vodi grad

Opozicija je „razapela“ gradske političare iz vlasti zbog neodržavanja sednice na kojoj bi trebalo da se izglasaju novi direktori javnih gradskih preduzeća. Branisslav Jovanović, odbornik Koalicije „Niš moj grad“ je prosledio danas saopštenje medijima u kome se kaže da je odlaganje sednice lični hir vlasti i da dok Niš propada gradski čenici posećuju sportske manifestacije srpske fudbalske reprezentacije.

Niška skupština
Branislav Jovanović

On je naravno mislio na gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića koji je išao da gleda „odlučujući“ meč fudbalske reprezentsacije Srbije u Beču,a  potvrdu za to je postavio na facebook mreži i objavio. Za sutra je konferenciju za novinare zakazala odbornička grupa Dosta je bilo koja takođe navodi da razmirice u okviru vladajuće stranke SNS donose samo loše stvari Nišu.

Očigledno da je naš Grad oboleo od opake bolesti, ta bolest ga nagriza već godinama i zato po svim parametrima propada. Generator krize su kadrovi sa kojima Srpska napredna stranka u gradu nema sreće, a i mi sa njima”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović navodi jedan od primera:

Sada takođe imamo zamenika gradonačelnika koji kao univerzitetski profesor ne zna elementarne stvari, a prijavio se na konkurs za izbor direktora u niškom Vodovodu (misli na Miloša Banđura prim. aut) gde bi pored proizvodnje vode želeo da radi na čišćenju kanalizacije, izgradnji i otpuštavanju slivnika u gradu”, objašnjava Jovanović.

Objava Branislava Jovanovića/FB gde se vidi gradonačelnik Bulatović u austrijskom Hilton hotelu

Jovanović kaže da je svima jasno da nas samo zamajavaju da je sednica odložena zbog direktnog TV prenosa, a da je pravi razlog to što Gradsko veće po zakonu i predviđenoj proceduri ne dostavlja materijal Komisije za izbor direktora Skupštini Grada Niša.Dok mi čekamo sednicu Skupštine Grada čelnici putuju po svetu, gledaju utakmice i posećuju luksuzne hotele kategorije Hilton”, ističe Jovanović.

On na kraju dodaje da su nam potrebni novi lokalni izbori jer se ova vlast nije pokazala kao sposobna.

Odbornička grupa Dosta je bilo

GO Dosta je bilo želi da upozna javnost i građane sa skandaloznim stvarima koje se dešavaju u našem gradu i to će učiniti na vanrednoj koferenciji za novinare.

Izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koji je još jedan dokaz kontinuiteta politike partijsko parazitskog režima SNS-a, je sam po sebi dovoljno problematičan da bi u normalnim okolnostima značio razlog za smenu kompletne vlasti i vanredne izbore na lokalu.

Zbog čega je velom tajni obavijen ovaj postupak, i da li su prekršena pravila samog postupka?

Da li je komisija radila u skladu sa uredbom Vlade o rangiranju kandidata, i da li je u opšte formirana u skladu sa zakonom? Ko su sive i polusive eminencije u ovom gradu, koje odlučuju stvari za koje mandat ima Skupština? O kakvoj vladavini prava možemo diskutovati, ako se odluke o direktorima javnih preduzeća na lokalu donose za kafanskim stolovima? Da li Nišlije zaslužuju ovakav tretman? – pitaju se u gradskom odboru ove stranke koja će sutra izneti detalje neodržavanja sednice,.

M.S.

 

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *