Niška publika po osmehu pamti preminulog glumca Igora Pervića

Niška publika na Filmskim susretima iskreno je volela. Poslednjih dvadeset i kusur godina, ne pamti se da je na i oko Letnje pozornice u Nišu, ovaj beogradski šmeker bio namrgođen ili da nije hteo da se slika sa svojim obožavaocima. Utoliko su i građani Niša, primili danas popodne vest da je glumac preminuo od raka jetre u 52. godini.

Igor Pervić na FS

Tokom poslednjeg boravka 2017. godine u Nišu oduševio je publiku svojim nastupom na zatvaranju festivala kada je uz pomoć koleginice Ane Sofrenović otpevao poznati song iz Nacionalne klase čime je publiku podsetio na glumačku legendu Dragana Gagu Nikolića, preminulog marta meseca godinu dana ranije.

Puna Letnja pozornica koja prima oko 3.000 mesta dugo mu je aplaudirala zbog njegovog specifičnog izvođenja ove kompozicije.

E, ne mogu sada da pričam. Mnogo neke drage ljude sam video ovde i sa svima bih da popričam. Evo, ti broj mobilnog, zovni i uvek možemo da popričamo – rekao je novinaru tada, a koji je želeo nešto duži razgovor da odvodi s njim.

Nešto kasnije, u Etno kafani „Biser“, tog poslednjeg „zvaničnog“ boravka u Nišu, bio je jedan od veselijih, a pored svojih kolega i koleginica na čelu sa Goricom Popović. Za stolom je sedeo sa glumcem Ciletom Mihajlovićem i drugim gostima festivala.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *