Niška skupština nije održana jer se većina nije dogovorila oko podele vlasti

Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša nije jutros održana jer nije bilo kvoruma. Većina odbornika koji pripadaju strankama na vlasti u Nišu se nisu pojavili u sali gde su bili samo predstavnici NPS, SRS, Dveri, DSS, Dosta je bilo, DS i SDS i jedna (od troje) odbornica „Iskreno za Niš“. Ceo ovaj skup trajao je desetak minuta.

Skupština-grada-nova

Kao najstariji odbornik, Vladimir Domazet(DS) je pročitao imena na početku 61 odbornika od kojih većina nije bila prisutna pa je predložio da se sednica odloži za 21. jun. Nakon toga sekretar skupštine je naveo da sednica nije ni održana tako da ne može da se konstatuje njeno odlaganje ni datum. Domazet je potom rekao da će datum prema dogovoru stranaka ponovo biti dogovaran.

Ja mislim da bi ova sednica trebala da bude svečana i da prisustvuju svi odbornici, a ne ovako… Videćemo da se datum dogovori sa Miletom Ilićem(predsednik skupštine u ranijem sazivu) i da tada održimo sednicu- dodao je Domazet.

Očigledno je da se čeka formiranje vlasti u Beogradu da bi se „preslikala“ u niškoj skupštini što je malo poražavajuće, ali i ponižavajuće za ovaj dom.

Mile Ilić je jutros bio nedostupan na mobilnom telefonu, tako da nismo uspeli da dobijemo njegov komentar na nedostatak kvoruma, ali i na orjentacion period kada bi mogla da se održi sednica.

M.S.

4 Comments

  1. DEJA VU !
    „Premenil se ILIJA -pa si tija“ !
    Shta ochekivati od njih ? Novo, prosperitet, angazhovanje…?
    „ISPUSHENE MUSHTIKLE“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *