Niške opozicione partije sumnjaju u izborni lopovluk, ali nema konkretnih poteza

Jedina stvar u kojoj se niške opozicione partije slažu je da sumnjaju u izbornu krađu na izborima 24. aprila uz niz nepravilnosti na biračkim mestima.

Lista „Niš, moj grad – Vladimir Domazet“ koju čine DS, NPS,SDS i LDP je danas održala sastanak.

bane-i-drugari
Branislav Jovanović sa koalicionim partnerima

-Radi se o organizovanoj krađi sa ciljem da se osvoji apsolutna većina SNS u gradskoj skupštini. Tačno su znali gde su rezultati gde smo mi postigli zavidne rezultate i na tim mestima se ponavljaju izbori. Promešali su sa nekim selima gde su imali većinu, ali stavili su da se izbori ponavljaju u Paliluli i Medijani gde smo imali najviše glasova. I nema šta da dostaljamo prigovore i ne. Čim ima viška listića zna se da je neregularno. Nije neko iz opozicije bio pored listića nego oni iz vlasti. I ne na 20, trebalo bi da se ponovi na pola biračkih mesta jer su bile ogromne nepravilnosti. A, ne na tri dana da ostavljaju za kampanju, obaveštavanje…Ovo je čist kriminal. Mi ćemo delovati u tri pravca. Prvo je da se poništi ponavljanje izbora, drugo je da izvršimo uvid u materijal. Ako sve to padne u vodu izabraćemo ljude koji će kontrolisati izbore u subotu. Bojkot ne dolazi u obzir jer će da kradu više nego što su krali do sada – rekao je Branislav Jovanović iz Narodne partije Srbije.

Aleksandar Višnjić, predsednik Reformističke stranke koja je izašla na izbore sa strankom Zajedno za Srbiju kaže da se na izborima dogodila neshvatljiva stvar, a to je da njihove kontrolore nisu pustili da prisustvuju u biračkim odborima, iako su imali validna rešenja.

reformistička
Višnjić:Vlast nema toliku podršku kao što to pokazuju štelovani izborni rezultati

-Niš je došao do te situacije da je vlast proglasila neke rezultate, a objektivno gledano ona nema toliku podršku. Nelogično je da je vlast koja je imala toliko grešaka, toliko afera sada odjednom dobije podršku veću nego na prethodnim izborima. Gospodin Vučić bolje poznaje izbornu matematiku i mentalitet našeg naroda. Cilj ovog ponavljanja izbora je da SNS dobije još više mandata pa je pitanje da li uopšte agitovati da ljudi izlaze na te izbore. S druge strane moramo pogledati republičku vladu gde postoji mogućnost ulaska u vladu nekih partija koje su se predstavljale kao opozicione. Samim tim ja očekujem da partije koje su okupljene oko Borisa Tadića da postanu deo izvršne vlasti u Nišu kao što je to Ćirković jer će se vlast preslikati kao i u Beogradu. To očekujem i od momaka iz Pokreta „Dosta je bilo“ jer se oni nalaze na političkom tržištu – rekao je Višnjić.

On je rekao da će se pripremati za sledeće izbore koje očekuje za godinu dana.

Nova stranka zahtevala je danas hitnu ostavku predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića jer je, kako je rečeno u saopštenju, ovu instituciju stavio u službu Srpske napredne stranke čiji je on istaknuti funkcioner.

Nova-stranka

-Ovakvom politizacijom tela kojem je obaveza da bude garant regularnosti izbornog procesa, podgreva se već utemeljena sumnja da je na delu fabrikovanje alibija za izbornu krađu, navodi u saopštenju Nova stranka.

Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević će se pak žaliti na to što se u Medijani nije našlo puno ime i prezime ove liste na listiću. Zapravo, našlo se ime Ruska stranka, ali ne i dr Miroslav Milosavljević(vidi sliku) što je kod birača moglo da stvori dodatnu nedoumicu.

Ruska-stranka

Pokret za preokret smatra da je neumesno pričati o rezultatima izbora na izborima koji su neregularni.

– To je kao kada biste na nameštenoj utakmici pričali o broju golova, a ne o činjenici da je ona nameštena.Kada govorimo o neregularnosti izbora Pokret za preokret u neregularne uslove ubraja: neravnopravnost prilikom predizbornog procesa, pogrešno objavljivanje većeg broja birača od strane Repubičkog zavoda za statistiku u odnosu na 2014.godinu ( 234.000 birača više), krivična dela prilikom kandidovanja i predaje lista, onemogućavanje nekim listama da na izborima učestvuju, apslolutna dominacija SNS-a na RTS-u i svim drugim medijima, slanje poziva nepostojećim biračima, kupovina glasova, ucene za glasanje, objavljivanje rezultata glasanja pre okončanja procesa glasanja, zloupotreba tv stanica sa nacionalnom ferkvencijom za prezentovanje „preliminarnih“ lažnih podataka o rezultatima izbora u cilju obmanjivanja javnosti, saopštavanje lažnih podataka od strane predsednika SNS-a, objavnjivanje lažnih podataka u većini dnevnih novina, iznošenje sumnji od strane predsednika SNS-a da su neke liste „na čudan način preko noći prešle cenzus“….

Pokret za preokret će u četvrtak (28.04.2016) od 17,00 do 19,00 časova održati akcije u gradovima od severa do juga zemlje: Subotica, Novi Sad, Beograd i Niš, kao i u više manjih gradova pod sloganom: „Naš glas ne možete kupiti“

gradjanin.rs

 

4 Comments

 1. Gospodo politicari,pogledajte se u oci,sve dok u partijama imate clanove koji su tu dosli da bi izvukli korist bice nam ovako,sve dok u birackim odborima imamo ljude koji su tu dosli iskljucivo zbog dnevnica imacemo kradene izbore,sve dok imamo mogucnost neizlazenja na izbore imacemo nelegalne izbore,sve dok se ne odgovara za ucinjeno,bice nam ovako kako nam je sada.

 2. Kad te prozove poslednji ološ ovog grada i pljuje po tebi, znaš da si sigurno na pravom putu. Bravo, „momci“ iz Dosta je bilo, samo napred, zanemarite ovakve marginalce

  1. @ Milan :
   Koji „ološ ovog grada“ ?
   Ima mnogo „ološa“ a pravo da ti kažem … i ja se osećam prozvanim ! A , imao sam visoko mišljenje o sebi ! Što ne znači da si u pravu !
   Znaš /valjda/ , šta je Isus rekao , kada su Mariju Magdalenu /Magdala je selo na obali Galilejskog jezera-mora/, hteli da kamenuju ?
   Rekao je : „Ko misli da je bezgrešan , neka prvi baci kamen“ ! Zna se da niko nije hteo da bude PRVI !
   Ti pominješ „poslednje“ a to znači da nisu Prvi , kao OVI na vlasti ! A ISTORIJA počinje sa onima , koji je pišu i misle da su PRVI , a u stvari …ZADNJI /poslednji/ SU !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *