Niški aerodrom radi da se Beograd gradi

piše: Danijela Stojković,
Nova stranka

Pre tačno godinu dana pisala sam o besmislu pravljenja fabrike u Niškoj banji, tada sam bila zbunjena, razočarana, besna, sablažnjena…

Kad evo nama nove sramote: „ustupismo“ naš Aerodrom Beogradu. Jer šta će nama ubogom i priprostom narodu iz unutrašnjosti kontrola nad Aerodromom… “Sve odluke vezane za niški aerodrom donosiće se u Beogradu“, a na Gradskom veću saopšteno je da je “niški aerodrom strateški bitan za Državu i da je prevazišao lokalne okvire”.

Gospodo iz tog Gradskog veća, ko ste vi, odakle ste, gde živite i za koga bre radite?

Protest protiv niške vlasti koja po partijskom zadatku poklanja aerodrom „Konstantin Veliki“

Šta to znači “prevazišao lokalne okvire”? Nema u Nišu dovoljno pametnih ljudi, nema ko da razume šta nama treba nego će neko drugi da odlučuje o nečemu što je naše?

Ja razumem da vi, gospodo iz Gradskog veća, ljude merite prema sebi, mislite da su svi tako napredni i (ne)sposobni kao vi, ali nije baš tako… Probudite se, aman, i vi ste valjda Nišlije ili ste zbog slepe odanosti vašem vođi zaboravili i na to odakle ste i gde živite i vi i vasa deca.

I šta to znači “niški aerodrom je strateški bitan za Državu” kako to da za tu istu Državu nije bilo strateški bitno da sačuva od gašenja niške fabrike, da sačuva Nišku banju i ne dozvoli da izgubi status banje?

Gradonačelnik Niša je pre 8 meseci izjavio: “Zahvaljujući rastu sopstvenih prihoda, Javno preduzeće „Aerodrom Niš“ od naredne godine iz gradskog budžeta neće više dobijati subvencije za plate svojih radnika”.

I sada ispada da nešto što je strateški bitno za Državu, nešto čemu rastu prihodi i prevazilazi lokalne okvire ipak ne treba više da ostane u ingerenciji tog grada, nego ćemo da ustupimo Beogradu, jer oni su ipak mnogo napredniji i sposobniji od nas, tako bar misle gospoda iz Gradskog veća.

Jel toliki problem što su ljudi počeli da dolaze u Niš, što odavde putuju zbog jeftinijih karata?

 

1 Comment

 1. Поштоване суграђанке и суграђани,

  Желим да Вам пренесем један важан податак који се тиче свих нас.

  Две највеће Хришћанске ходочасне светиње,
  Цркву Рођења Христовог у Витлејему, на месту Христовог Рођења, и
  Цркву Васкрсења Христовог у Јерусалиму, на месту Христовог Васкрсења, из које се на Велику Суботу дели Благодатни Огањ широм планете,
  подигао је цар Константин у првој половини 4. века по жељи своје мајке царице Јелене.

  Итекако би било лепо, да Ниш успостави са тим местима директне авионске линије, по искључиво економским ценама, да верници целог света са задовољством путују и преносе лепе вести о нашем граду.

  Христос Воскресе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *