Niški đaci osvojili prvo mesto iz matematike sa maksimalnih 100 poena

Učenici Darko Anđelković iz Ekonomske škole i Anđela Stanković iz Pravno – poslovne škole u Nišu osvojili su prvo mesto sa maksimalnih 100 poena na Republičkom takmičenju iz matematike.

Darko Anđelković

Darko Anđelković je pobednik za učenike prvog razreda, a Anđela Stanković u kategoriji učenika trećeg razreda srednje škole , dok je učenica Marija Ignjatović iz Pravno – poslovne škole zauzela drugo mesto u kategoriji prvog razreda.

Ovo je veliki uspeh za mene, moju školu i naš grad. Pohađao sam OŠ „Branko Miljković“ u Nišu i od petog razreda mi se probudila ljubav prema matematici. Imao sam sreće da mi razredna bude profesor matematike Vesna Mančević. Učio sam iz različite literature i sa interneta, a mnogo mi je pomogla moja mentorka sadašnja profesorka matematike u Ekonomskoj školi Marina Milošević, koja je sama kako kaže, prepoznala moj talenat i ljubav prema matematici. Zahvaljujući njoj i mojoj razrednoj Gorici Djikić prihvatio sam njihov predlog da se takmičim pošto se nikada ranije nisam takmičio. Sve to je rezultiralo pobedom i prvim mestom na Republičkom takmičenju – priča Darko Anđelković.

Sa dodele nagrade

Na takmičenju u Beogradu 27. i 28. aprila 2018. godine učestvovale su 44 škole. Nadmetanje je organizovala zajednica Ekonomskih i Pravno – poslovnih škola Srbije.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *