Niški gimnazijalci u timu Srbije na olimpijadi iz fizike u Indoneziji

Srpski tim sastavljen od petorice gimnazijalaca otputovao je danas u Indoneziju na najprestižnije svetsko takmičenje srednjoškolaca iz fizike.

Srpski tim (KLIK MZA UVEĆANJE) – foto: New Media Team PR agency

Srbiju će na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja će biti održana od 16. do 24 jula u gradu Jogiakarta (Yogyakarta), predstavljati Marko Šušnjar, Dušan Đorđević i Vuk Radović iz Matematičke gimnazije u Beogradu i braća Novak i Bogdan Stanojević iz niške gimnazije „Svetozar Marković“.

Srbiju će na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi, koja će biti održana od 16. do 24 jula u gradu Jogiakarta (Yogyakarta), predstavljati Marko Šušnjar, Dušan Đorđević i Vuk Radović iz Matematičke gimnazije u Beogradu i braća Novak i Bogdan Stanojević iz niške gimnazije „Svetozar Marković“.

U pratnji vođa tima iz Društva fizičara Srbije – profesora dr Božidara Nikolića sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i profesora Veljka Jankovića sa Instituta za fiziku iz Zemuna, tim Srbije je otputovao zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve olimpijce obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Na prošlogodišnoj Međunarodnoj olimpijadi iz fizike učenici iz Srbije postigli su izuzetan uspeh osvajanjem jedne zlatne, jedne srebrne i tri bronzane medalje. Na svetskom takmičenju iz fizike naši učenici su do sada osvojili pet zlatnih, 23 srebrne i 55 bronzanih medalja.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *