Niški mališani ove nedelje dobijaju na poklon 10 tableta

Udruženje „Anđeli čuvari“ iz Valjeva i Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz Niša izdvojila je 10 tablet računara za decu iz pet niških opština, a koji će biti podeljeni u ovoj nedelji.

Vesna Lazić iz Udruženja „Anđeli čuvari“ kaže da će biti podeljeno po dva tableta u svakoj opštini. U toku današnjeg dana su poklonjena prva četiri komada.

Tablete su dobile danas devojčice drugog i osmog razreda iz osnovne škole „Radoje Domanović“(opština Medijana) i dva su data predstavniku opština Niška Banja pa će oni da to proslede đacima kojima su najneophodniji. Jedna od devojčica je, na žalost, u kolicima od nedavno jer boluje od mišićne distrofije. Ovih dana u toku pandemije deca su usresređena na praćenje on line nastave tako da će tablete dobiti oni mališani koji kući za to nemaju mogućnosti – kaže Nebojša Saitović iz FROS-a koji je ovoj devojčici nabavio i invalidska kolica. Po najavama iz ovog udruženja tablete bi u naredna dva dana trebalo da dobiju deca iz opštine Crveni Krst, Palilula i Pantelej.

Ove dve organizacije su i ranije pomagale romsku decu slabijeg materijalnog stanja tako da je veći broj mališana dobio školski pribor, razna didaktička pomagala i drugo.

Naše dve organizacije su za dva meseca saradnje imale šest donacija deci i sa tom praksom i saradnjom mislimo da nastavimo. Poklonili smo pomagala deci ometenoj u razvoju u školi „Carica Jelena“ (bivši 14. oktobar) kao i mališanima sa oštećenim sluhom – napomenula je Lazićeva.

Na poklonu je danas zahvalila i Dušica Tričković, direktorka OŠ“Radoje Domanović“.

M.S.

foto: privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *