Niški maratonac pretrpeo ujede pasa lutalica

Acu Jovana Krstića, poznatog niškog maratonca juče, u utorak, napao je čopor pasa nakon čega je ovaj sportista i humanitarac zadobio povrede od ujeda duboke oko jednog santimetra.

Incident se dogodio između megamarketa DIS i Vodovoda dok je trenirao na bedemu pored Nišave.

Njemu su u Hitnoj pomoći konstatovana dva ujeda, a krvava noga mu je zdravstveno sanirana. Krstić nije prekinuo trčanje posle incidenta s psima lutalicama već je završio planirani trening.

Pasa lutalica ima svuda po gradu. Ja ih se ne plašim. Oni uvek zalaju zamnom i kada im izađem iz videokruga oni prestanu da me jure i da laju. Ovog puta nije bilo tako. Pojurili su me, lajali i jedan crno beli ce odvažio da krene na mene. On me je prvi ujeo, a onda mu se pridružio još jedan koji me je takođe ujeo. Nekako sam uspeo da ih nogama odgurnem od sebe i nastavim da trčim da bi izašao iz njihove zamišljene teritorije i tako sam umakao – priča Krstić.

On je završio trening i otišao u Hitnu pomoć.

U Hitnoj pomoći su mi rekli da nemaju serum za tetanus nego da odem u urgentni centar. Nisu imali ni tamo serum pa danas, u sredu idem do svog izabranog lekara da to rešim. Inače, svi maratonci imaju problem prilikom trčanja po Nišu već petnaest i više godina. Mnogi se i plaše pasa lutalica i u pravu su kada su govorili da moramo da reagujemo povodom nagomilanog broja ovih pasa u gradu. Ja volim pse pa se nisam obazirao na to, ali sada je jasno da se nešto mora učiniti – priča Krstić.

On kaže da će maratonci verovatno i zvanično tražiti da se problem pasa lutalica nekako reši.

M.S.

Foto: Privatna arhiva, facebook

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *