Niški maturanti tradicionalno obeležili kraj srednje škole defileom i plesom

Oko 1.000 maturanata iz svih niških srednjih škola, danas su prodefilovali niškim ulicama do Trga kralja Milana, gde su plesom tradicionalno obeležili kraj srednje škole. Ovaj veliki evropski projekat gde se mladi bore za Ginisov rekord za najveći simultani ples na svetu održava se u gotovo svim gradovima u Srbiji  i u Evropi.

Čuvenim plesom iz operete „Slepi miš“ Johana Štrausa Mlađeg, niški maturantu su se spojili sa vršnjacima iz čitave Evrope, pošto se ova manifestacija prenosi na Radiju Slovenija, koji je umrežio sve gradove gde se pleše maturantski ples. Maturantski ples „European quadrille dance festival“ se u Nišu održava od 2007. godine.

Organizatorka plesa Jelena Aleksić iz plesnog kluba „Bum 018“ kaže da se nadaju da će ove godine poboljšati Ginisov rekord po broju plesača u najvećem simultanom plesu, koji oni drže.

„Ovo je jedan veliki evropski projekat gde se borimo za Ginisov rekord za najveći simultani ples na svetu. „European quadrille dance festival“ je takođe oborio Ginisov rekord unajvećem simultanom plesu. U ovom trenutku je preko 15.000 maturanata zajedno sa nama jer smo umreženi na radiju u Sloveniji, odakle su svi maturanti umreženi“ – rekla je Aleksić.

Trenutni rekord koji se maturanti trude da obore je 33.202 plesača. Muzika za tradicionalni ples srednjoškolaca se emituje preko satelitskog radija, a svi maturanti plešu istu koreografiju tačno u podne.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *