Niški opozicioni političari spremni za izbore

Političari iz Niša, predstavnici stranaka koje su u ovom trenutku opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srbije uglavnom smatraju da je najava raspisivanja izbora očekivana, kao i da su spremni za izbornu utakmicu.

Dragoslav Ćirković (DS) se raduje raspisivanju izvora, navodeći da oni dolaze „u poslednjem trenutku“.

IMG_6143Izgubili smo dve godine sa ovom Vladom koja nije znala da odgovori izazovima i nije uspela da izađe na kraj sa, pre svega, ekonomskim problemima. Građani su svesni da su najave investicija samo prazne priče, a nije se ostvarilo ni najavljeno. Odluka je smanjenje broja nezaposlenih. Zbog toga mislim da su ovi izbori raspisani u poslednjem času za Srbiju.

Narodni poslanik Milan Lapčević (DSS) nije iznenađen najavom raspisivanja republičkih izbora.

IMG_5082Odluka o raspisivanju izbora je očekivana, s obzirom da je nova vlast nastavila da radi ono isto što je radila i prethodna Vlada po diktatu Brisela. Nastavljeno je urušavanje Srbije i beskompromisno ubeđivanje građana da je put ka Evropskoj uniji jedina alternativa za našu državu. Izbori su prilika da građani pokažu da li zaista žele da prihvate tu opciju i da li će ponovo izabrati one koji se bave isključivo samima sobom i svojim rejtingom, a ne standardom i životom građana koji je iz dana u dan sve teži i teži.

Nebojša Krstić kaže da je URS još prošle nedelje formirao izborne štabove, jer su bili sigurni da su izbori izvesni.

IMG_1773Spremni smo za izbore. Izbori su očekivani, i mi ih jedva čekamo kako bi se što pre formirala nova Vlada sa ministrima koji su vodili računa o jugu Srbije, odnosno o ravnomernom regionalnom razvoju. Takva politika ne postoji u Vladi od izlaska naših ministara iz Vlade. Ne mislim da će izbori usporiti reforme ili ugroziti pregovore sa Briselom, ali je dobro što je kampanja kratka.  Naravno, posle izbora treba preseći sa svim lošim stvarima iz prošlosti, rešiti se svih onih koji su se ogrešili u poslednjih 20 godina i kreirati proreformsku Vladu u kojoj vidim i URS. Vučić je do sada radio odlučno, a rekao bih i odlično. Treba nastaviti u tom smeru i staviti akcenat na kreiranje novih radnih mesta i naravno, ravnomerni regionalni razvoj.

Menadžer Gradskog odbora LDP-a Niš, Srđan Pešić se slaže da su izbori neophodni:

pesaUprkos primedbama da izbori koštaju i da ništa neće promeniti, oni su u zemljama gde nije uspostavljen pravilan vrednosni sitem uvek korak napred. Fiktivne i površinske vladine reforme ne mogu dobiti pravi zamah ukoliko se ne prodube i poboljšaju novim izbornim rezultatima. Srbija je zemlja u kojoj suštinske teme poput odnosa prema manjinama ili regionalna politika nisu ni načete. Ekonomske teme tek moraju da se otvore. U ovoj situaciji međusobnog kočenja partnera u vladi to nije moguće. Zato su oni neophodni, zato je neophodno da se politički subjekti suštinski zainteresuju za reforme i formalno valorizuju.

Aleksandar Višnjić, doskorašnji lider Reformista i od nedavno zamenik predsednika Republikanske partije kaže za građanin.rs da će odluku o samostalnom ili nastupu šireg fronta doneti nakon zvaničnog raspisivanja izbora, ali da je stanje u Srbiji kao 90-tih, pa na izborima očekuje i „crne džipove i medijski mrak i kupovinu glasova“.

visnjic03Mi smo i osnovali republikanski pokret da bi otvoreno rekli ne diktaturi i samovolji jednog čoveka koji je doveo Srbiju na rub propasti, a u medijima se predstavlja kao Mesija. U Srbiji je nezaposlenost nikad veća, plate nikad manje, budžet nikad prazniji, domaća privreda je zamrla. Vučić je danas dovršio privatizaciju SNS-a, a sada će pokušati da to isto napravi sa Srbijom – da uspostavi potpunu kontrolu nad medijima, sudstvom, policijom i svim ostalim ključnim državnim institucijama. Reforme su neophodne, kao i ponovno uspostavljanje osnovnih demokratskih institucija u društvu. Građani Srbije žive loše i nešto ćemo morati da menjamo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *