Niški „Parking servis“ poslao čak 20.000 opomena pred utuženje!

Javno preduzeće „Parking servis“ poslalo je čak 20.000 opomena građanima za neplaćene dnevne karte za parkiranje, potvrđuje nam Igor Vojinović iz ovog javnog preduzeća. On kaže da je to redovna procedura ovog preduzeća, s tim što su sada sakupljene sve zaostale opomene.

Parking-servis-PAUK
arhiva: NTV

– „Parking servis“ kao javno preduzeće ima obavezu da u cilju naplate svojih potraživanja preduzima sve zakonske mere, pa su u tom smislu i ove opomene poslate dužnicima. Tačno je da je ovih dana poslat veći broj opomena, pa su zato i učestalije reakcije građana, ali je to redovna aktivnost koju preduzeće vrši radi poboljšanja naplate“ – saopštava Vojinović.

Što se tiče zastarevanja duga, on saopštava da zastarelost ne ocenjuju ni poverioci, ni dužnici, već isključivo nadležni sud u redovnom sudskom postupku.

Preporuka svim dužnicima je da izmire svoja dugovanja, jer postupak izvršenja i eventualni sudski postupci višestruko uvećavaju iznos dugovanja. Naprimer, ukoliko uđete u postupak za jednu dnevnu kartu u iznosu od 900 dinara, dodatni troškovi mogu da iznose i preko 10.000 dinara. Zato i pozivamo dužnike, da svoja dugovanja izmire na vreme, a postoji i mogućnost zaključenja ugovora o otplati duga na veći broj rata – zaključuje Vojinović.

Gradjanin.rs

3 Comments

  1. Sta su do sada radili nepismeni pravniciovog JP? Lezilebovici su se setili sada, pred izbore i jos prete sudskim troskovima. Neka tuze i plate te troskove, pa ce zbog njihove nesposobnosti biti u istoj situaciji kao i Gorica. Gradjani ce biti na dobitku jer ce se jos jedan parazit sam unistiti.

  2. Gospodine Vojinoviću kad budete sagradili javne garaže, onda možete i naplaćivati parkiranje u tim garažama onima koji tamo parkiraju vozila. Ovako zauzeli ste trotoare, ulice, parking mesta koja pripadaju zgradama ili trgovinskim radnjama i još dosta toga pa nemilosrdno plačkate građane Niša. Treba da vas je sramota, a ne da se oglašavate u javnost i da nas ubeđujete da platimo zato što vama trebaju pare jer se bliže lokalni izbori. Vi da imate morala i obraza postupili bi tako što bi jednostavno rekli parking servis prestaje sa naplatama parkiranja sve dok ne sagradi javne garaže. Sram vas bilo doćiće kraj i vašoj vladavini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *