Niški streličar predstavljao Srbiju na svetskom prvenstvu u SAD

Nikola Stefanović, niški streličar jedini je predstavnik Srbije na svetskom dvoranskom prventstvu koje se održava u Janktonu (SAD). Nikola je član SK Niš.

Nikola u srpskom dresu(prvi s desna) – foto:SK NIŠ

Drugog dana takmičenja 15.02. održane su kvalifikacije u kojima se Nikola plasirao kao 23. sa veoma dobrih 581 poena. Bilo je ukupno 43 takmičara i na ovakvom takmičenju svaki poen može drastično popraviti ili pokvariti plasman.

Nikola se svojim rezultatom plasirao ispred olimpijaca iz SAD i Slovenije. Ovako jaka konkurencija ovaj uspeh čini još većim.

Kasnije u eliminacijama Nikola je za protivnika dobio takmičara iz Austrije koji je bio plasiran kao 10. na turniru. Ovo je bio meč u kome je iskustvo pobedilo jer je u svakom setu austrijski takmičar bio samo poen ispred Nikole. Posle ovog meča Nikola je zauzeo 17. mesto u generalnom plasmanu što smatramo izuzetnim uspehom.

Ovo takmičenje je prvo u pripremnom ciklusu za OI u Tokiju i drago nam je što je Nikola startovao ovako jer verujemo da je na dobrom putu i da sav Nikolin rad donosi rezultate. Takođe nam puno znači što je grad Niš prepoznao potencijal u Nikoli i obećao neophodnu pomoć koja je od velikog značaja u pripremnom periodu pred OI. Sledeće veliko međunarodno takmičenje Nikolu očekuje u maju kada će se u Turskoj održati druga etapa svetskog kupa.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *