Niški streličari opet prvi na državnom prvenstvu (FOTO)

Streličarski klub Niš i ove godine ponovio je pređašnje uspehe osvojivši medalje kako u individualnoj tako i u ekipnoj konkurenciji olimpijskog luka na državnom prvenstvu. Domaćin ove godine je bio streličarski klub Castle Archery iz Temerina.

Takmičenje se održalo u dva dana, prvi dan mlađe konkurencije i veterani, drugi dan seniori. Učestvovalo je oko 120 streličara iz cele zemlje.

Prvoga dana Nikola Stefanović iz našeg kluba ispucao je 569 krugova i bio ubedljivo prvi u juniorskoj konkurenciji sa čak 53 poena prednosti ispred ostalih takmičara. Drugog dana je u kvalifikacijama bio drugi sa istim rezultatom ali je prolazeći kroz eliminacije došao do finalnog meča gde je pobedio svog starijeg i iskusnijeg kolegu (Velimirović Jovica) iz Novog Sada i osvojio titulu i u seniorskoj konkurenciji. Ovo je drugi put u poslednjih godinu dana da je Nikola postigao ovakav dupli uspeh na Državnom prvenstvu što nas kao klub čini još ponosnijim. Naš veteran Marković Čedomir je u subotu bio prvi među veteranima sa 525 krugova, čak 21 krug ispred ostalih. Čedomir je nastupao i narednog dana na takmičenju sa seniorima ali je tu ostvario nešto slabiji rezultat i posle eliminacija je bio deveti. U konkurenciji seniora olimpijski luk takmičio se 41 takmičar, saopštio je Nikola Prodanović, sekretar niškog kluba.

Na takmičenju je takođe nastupio Luka Grozdanović koji je u konkurenciji seniora bio treći posle kvalifikacija, ali je na žalost u eliminacijama izgubio u četvrtini finala od Dakića iz Novog Sada i osvojio 5 mesto u finalnom plasmanu. Nastupio Igor Pavlović koji se jedini od naših takmičara takmičio u konkurenciji kompaund luk – seniori, igor je završio na 16. mestu u konkurenciji gde je nastupio 21 takmičar.

U ekipnoj konkurenciji seniora – olimpijski luk naš klub je zauzeo prvo mesto ispred streličarskog kluba Velos (prošlogodišnjih šampiona) iz Novog Sada. Trener i uprava kluba su veoma zadovoljni rezultatima i plasmanom naših takmičara na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u dvorani, ovi rezultati su plod veoma napornog rada naših takmičara, saopštavaju iz kluba.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *