Niški većnik tražio novac za 30 sati prekovremenog rada!?

-Imali smo prilike da čujemo premijera da od 24, radi 20 sati pa da li je on tražio naknadu za prekovremeni rad!? – kaže član odbora dr Stevanović. Ljuba Slavković: To je cirkus Predraga Jelenkovića

gradsko-vece
Pešić i Slavković iznose danas svoja mišljenja o odlukama Administrativnog odbora – gradski većnik Miloš Banjđur(prvi s leva) nije komentarisao novinarsko pitanje o odboru

Odbor za adminstrativna pitanja Skupštine grada Niša odbio je jednoglasno zahtev većnika mr. Milana Pešića da mu se isplati 30 sati prekovremenog rada koje je “zaradio” prilikom organizacije Međunarodnog dana mladih u avgustu mesecu ove godine.

-Na osnovu odluke o dodacima izabranih lica, obraćam vam se kako bi ste mi odobrili naknadu, to jest zaradu za prekovremeni rad u avgustu mesecu 2015. godine. Isti se odnosi na pripremu i organizaciju Međunarodnog dana mladih i gradskog dana mladih u skladu sa članom 6 ove odluke – pročitao je Predrag Jelenković(Niška priča), predsednik odbora, pisani dokument koji je podneo Pešić.

adminitrat
Administrativni odbor jednoglasnom odlukom odbio predlog mr Pešića

Na sednici je nekoliko sekundi trajao tajac. Onda je, inače rečiti advokat i član Aministrativnog odbora, Saša Ilić(DSS) počeo da “zamuckuje”, ali je ipak izustio:

-Ja sam od početka ovog odbora tu, i ja još za tako nešto nisam čuo. Možda sam propustio nešto, ali ne pamtim da je to neko tražio. U stvari, ja nikad nisam ni čuo da su se bilo gde gradski funkcioneri javili za naknadu za prekovremeni rad. Nisam čuo ni da takvi funkcioeri to traže, a još u tome nema ni propratne dokumentacije da se obrazloži šta je radio pa da se na osnovu toga izvede neka odluka– rekao je Ilić.

Milan-Peš
foto: FB/Milan Pešić – gradski većnik

-Ja sam potpuno iznenađen ovim dopisom. Ne znam da je ovo ikada bilo, i to ne samo u ovom mandatu, nego inače. Ja ću biti protiv ovoga, a mislim i da je krajnje neumesno poslati ovakav zahtev – rekao je Boban Mihajlović(SDS), član odbora.

Reči člana odbora dr Vladice Stevanovića(SNS) u diskusiji, izazvale su smešak svima u sali jer je rekao “da nije znao do sada da političari imaju radno vreme”.

-Imali smo prilike da čujemo toliko puta premijera da od 24, radi 20 sati pa se prosto pitam da li je on tražio naknadu za prekovremeni rad!? Ja sam malo zatečen ovim, a možda bi trebalo da se obratimo upravi za finansije-rekao je Stevanović. Na kraju su svi članovi glasali “za” da se odbije zahtev gradskog većnika mr Milana Pešića.

Podržava volontere Nišvila, ali želi i plaćen prekovremeni rad

Mr Pešić je tražio naknadu za 30 sati prekovremenog rada prilikom pripreme organizacije Međunarodnog dana mladih koji je obeležen na jazz festivalu Nišvil, a šta je tom prilikom rekao mr Pešić može se videti u prilogu RTV Belami. Izjava ovog većnika se može pročitati i na gradskom sajtu  koji prati rad gradskih većnika. Mr Milan Pešić je nekada ušao u gradsku skupštinu kao član Pokreta Snaga Srbije (Bogoljub Karić), potom je bio većnik Ujedinjenih regiona Srbije, a danas je u Gradskom veću vanstranačka ličnost.

Pešić: To je degradacija rada

-Što se tiče odluke Administrativnog odbora, prvo to je degradacija da se od avgusta meseca tek sada raspravlja o tome. Ja sam neko vreme odvojio od svoje porodice da bi eto organizovao tu manifestaciju zajedno sa ostalim ljudima iz omladinskih organizacija koje s bave mladima. Tako da mislim da ako težimo da idemo ka Evropi moramo da vrednujemo svačiji rad, pa i to prekovremeno.. Nisam ni oduševljen, ni iznenađen. To što su svi bili protiv te olike to je degradacija rada. Ako je gradonačelnik Perišić potpisao zato što smo to zaista uradili dobro i kvalitetno, stvarno ne znam zbog čega su bili svi protiv. Mi smo imali dva prateća programa. Sa civilnim sektorom koji organizuju rad mladih smo imali jedan ozbiljni događaj gde je poseta bila preko 2.000 mladih, potom smo imali sedmodnevnu manifestaciju jer se međunarodni dan mladih obeležava 12. avgusta, a nedelja mladih Niša 1. septembra – pojasnio je Pešić. On je dodao da u Gradskom veću ima radno vreme.

Slavković: Sve je to „cirkus Predraga Jelenkovića“

-Mislim da je jučerašnje zasedanje Administrativnog odbora nastavak cirkusa koji pravi gospodin Jelenković. Jer ovo više nije ni degradacija ni ponižavanje – ovo je predizborna igra i ništa drugo. Zamislite sada. Oni su doneli odluku da jednom većniku, na primer gospodinu Banjđuru (za rad u Gradskom veću prima 37.000 dinara prim. aut) sada paušal bude niži. I šta sad, ako većnici daju ostavke i dovedemo profesionalne većnike, oni će primati preko 70.000 dinara. Dakle, apsolutno stojim iza toga, tu nema racioinalnosti, već samo politike. To je cirkus Jelenkovića, ali za to smo krivi mi (misli se na SNS) jer smo jedan od najvažnijih odbora prepustili stranci (misli se na Nišku priču) koja na izborima ne bi dobila ni jedan posto – kazao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković povodom ove teme.

Taksista Milan Jeftić, kaže da je čuo za slučaj većnika, ali da je mislio da je u pitanju neki zabavni program. – Jednostavno nisam mogao da verujem. Radim svaki dan po sat vremena duže da bi ušićario neki dinar, a on za govoranciju traži novac, strašno!

– Pa to je normalno. Ko zna koliko njih je do sada uzelo taj novac, ali kroz razne uvijene forme. Pljačka! – kaže Marko Trlajić penzioner. Cvetko Jovanov, građevinski radnik se čudi da je većnik smogao snage da traži taj novac, iako na to ima pravo.

M.S.

8 Comments

 1. U Evropi se podrazumeva da ce funkcioner tog ranga da volontira par puta godisnje zarad dobrobiti zajednice, sto ukljucuje i organizovanje manifestacija neprofitnog karaktera. Obicno ukljuci i svoju porodicu ukoliko su deca dovoljno velika da pomognu. U Evropi je generalno socijalna svest na visokom nivou, tako da se svako trudi da doprinese drustvu.

 2. Милан Пешић је добар и поштен човек. Не краде, ванстраначка је личност и живи са својом породицом од свог рада.

 3. Potpuno je normalno da budete plaćeni za prekovremeni rad.
  Ja razumem vrhunskog tzv. menadžera Slavkovića da se kao privatnik protivi tome.
  Verovatno i od svojih radnika očekuje da rade za slavu premijera,,,
  Borite se za svoja prava, nemojte da dozvolite robovski rad
  bez naknade, poštujte sebe, svoje vreme.

 4. Slusaj njega „ako tezimo ka Evropi“.. E, moj sine, ti si Evropu video samo turisticki sa fotoaparatom u ruci.. Nemas ti blage veze kako funkcionisu stvari. Takvi kao ti, u toj Evropi, ne bi ni primirisali nekoj javnoj funckiji. Otkad su se, bre, po mom gradu, nakotili ovakvi? Ubili ste mi zelju i to malo odmora dole da provedem..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *