Niškoj publici pokloniće se ove godine i glumac Žarko Laušević

Na 51. Filmskim susretima u Nišu koji počinju 20. avgusta pojaviće se i glumac Žarko Laušević, najavio je danas na konferenciji za novinare Miroljub Jovanović iz direkcije festivala. U današnjem susretu s novinarima rečeno je da će publika moći da vidi 12 ostvarenja, od kojih tri premijerno.

žarko1
Žarko Laušević-foto: arhiva.alo.rs

U konkurenciji za nagrade su i niški glumci Aleksandar Mihailović, Marijan Todorović i Dejan Cicmilović.Premijere su: “Dnevnik mašinovođe” sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, “Sporazum” u režiji Predraga Radonjića – prvi film snimljen na Kosovu i Metohiji sa povratnicima, i stilizovani triler sa elementima fantastike “Inkarnacija”. rganizatori najavljuju da će po prvi put glumcima na raspolaganju za pomoć oko obilaska grada biti volonteri.

U sedam festivalskih večeri biće prikazani filmovi „Procep“, „Dobra žena“, „Igra u tami“, „Braća po babine linije“, „Vlažnost“, „Smrdljiva bajka“ i „Pored mene“. Festival će zatvoriti dokumentarni filmovi nastali u Nišu “Lutajuća srca – arhiv emocija” i “Radnički je ljubav Niša”.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *