Niškom studentu prva nagrada Sveruske policijske asocijacije

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Sara Gros

Pavle_RandjelovicStudent druge godine Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu Pavle Ranđelović osvojio je prvu nagradu na međunarodnom konkursu za fotografiju Instituta za pravne nauke i menadžment Sveruske policijske asocijacije.

Ranđelović je jedini učesnik van granica Rusije koji je na ovogodišnjem konkursu pod nazivom „Lepota – kroz oči mladih”, dobio nagradu. Inače, Pavle je dobitnik više nagrada za fotografiju na domaćim i međunarodnim takmičenjima, učesnik je nekoliko grupnih izložbi, a njegovi radovi su objavljivani i više časopisa, ReFoto, Moja Planeta kao i na sajtu svetski poznatog – Vogue Italia.

Obaveštenje da sam dobio prvu nagradu me je, bukvalno, ostavilo bez reči jer je to poslednje što sam očekivao na konkursu, kaže mladi Pavle Ranđelović. Radove sam poslao tek da me ima na spisku učesnika jer je prva moja pomisao bila da pored ovako velike Rusije koja je prepuna motiva, teško da može koja druga fotografija da pobedi. Ispostavilo se da nisam bio u pravu.Tako se od samo učestvovanja na konkursu sve pretvorilo u prvu nagradu, kaže kroz smeh Pavle.

Diploma i poklon, dobitniku su poslati poštom. Vest o ovoj nagradi objavljena je i na sajtu Instituta za pravne nauke i menadžment Sveruske policijske asocijacije, a o dobitniku nagrade obavešten je i profesor dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu.

Pavle je na konkurs poslao pet radova, dva od njih su „Kanjon Pive” i „Višegrad”.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *