Nišlija kupio Prvu TV, O2 TV i još 11 medija za 180 miliona evra

Kompanija Antena grupa saopštila je da je postigla dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

Srđan Milovanović

Milovanović je ovim dogovorom postao vlasnik Prve televizije, O2 TV, Prve TV Crna Gora, Play radia, šest kablovskih kanala i tri portala: Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Kako je saopšteno vrednost ove akvizicije je 180 miliona evra.
Srđan Milovanović je doskorašnji suvlasnik Kopernikus technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, kojeg je Telekom Srbija nedavno kupio za oko 190 miliona evra.

Njegov rođeni brat, Zvezdan Milovanović, poverenik Srpske napredne stranke u Nišu potvrdio nam je da se novi vlasnik ovih medija nalazi u inostranstvu i da će po povratku mnoge detalje oko razvoja grupe zvanično objaviti.

Sa velikim zadovoljstvom najavljujem preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori, koju je punih osam godina kreirao i vodio sjajan domaći tim pod vođstvom Antena grupe. Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj“, izjavio je za medije novi vlasnik Srđan Milovanović.

Srđan Milovanović je rođen u 6. 10. 1966. godine. Završio je Elektronski fakultet u u ovom gradu gde otvara sa bratom firmu „Tvins elektroniks“, a koja se bavila prodajom i servisom satelitskih sistema. Kasnije zajedno otvaraju „Kopernikus technology“, preduzeće koje se širi ka prestonici. Dobitnik je 2011. godine nagrade „Beogradski pobednik“. To priznanje dobijaju pojedinci i kompanije za posebne postignute rezultate u poslovanju.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *