Nišlija oboleo, a živi bez struje i grejanja

Bivši radnik Mašinske industrije u Nišu, Petar Milivojević živi u svom stanu u vrlo teškom stanju jer trenutno nema struju, a isključeno mu je i grejanje.

Nema šta tu mnogo da se priča, struja mi je isključena pre godionu dana, a u isto vreme su me tužili iz Toplane i dali mi rok da platim za 15 dana. ja nisam imao para tako da su me isključili s toplane. Pre toga sam imao i infarkt i novac mi je trebao za lekove. Morala je porodica da se raseli jer su to nemogući uslovi za život – priča Perić i dodaje da mu „ne gine“ prodaja stana.

On kaže da ni to neće ići lako jer je stan založio banci za novac kojim je otplatio jedan deo duga za struju.

Nije to veliki novac, oko 2.000 evra, ali veliki problem je da ga neko drugi sada kupi jer još dugujem banci. Sve se zakomplikovalo i ne znam kako ću da se izvučem iz toga- objašnjava Milivojević koga srećemo na skupu bivših radnika u centru Niša.

On ne želi da se slika kako nam reče, ne bi brukao unuke koji idu u Ekonomsku školu.

Ćerka je iznajmila stan, tu preko puta i svi zajedno pokušavamo da isplatimo dug banci da bi prodali stan. Onda će oni da kupe nešto manje, a ja ću u selo, pa dokle izdržim jer tamo isto nema vode, ali ima drva pa će mi bar biti toplo, zaključuje ovaj bivši radnik.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *