Nišlija Saša Gacik trči danas na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu na 24 časa

Oko 300 trkača iz 41 zemlje sveta nastupiće ovog vikenda u Belfastu (Irska) na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu na 24 sata.

Srpska reprezentacija: Gacik Saša, Mihal Šulja, Marina Lazić u ženskoj konkurenciji, trener Dragan Lazić i Željko Zeljković. (KLIK ZA UVEĆANJE)

Oni će gurnuti svoja tela do granice izdržljivosti kako bi istrčali što je moguće više kilometara neprekidnim trčanjem tokom 24 sata.

Član srpske petočlane reprezentacija je i naš sugrađanin Saša Gacik, koji je kvalifikacionu normu za učešće na Svetskom prvenstvu stekao drugim mestom na prvenstvu Srbije u ultramaratonu na Paliću, u maju ove godine. Tom prilikom Gacik je nadmašio i dotadašnji državi rekord pretrčavši preko 223 kilometara za 24h.

Nestrpljivo čekamo start trke ultramaratona na 24h. Vreme je prijatno, oblačno i idealno za trčanje, što predstavlja pravo osveženje nakon proteklih paklenih dana u Nišu. Verujem da sam se dobro pripremio, uvek je nezahvalno prognozirati plasman ili kilometražu na ovako dugim trkama, jedino mogu da obećam da ću pružiti 120% svojih mogućnosti kako bi na pravi način reprezentovao našu zemlju i rodni grad na Nišavi.“ – poručio je Gacik neposredno pred trku za portal „Gradjanin“.

On je, inače, veteran 63. padobranske brigade tako da je danas i ova elitna jedinica uz njega!

Favoriti na trci i branioci titule su aktuelni svetski šampion Florian Reus iz Nemačke koji je 2015. istrčao 264 km, a u ženskoj konkurenciji titulu brani takođe svetska rekorderka Patricja Berznovska iz Poljske koja je ove godine istrčala čak 256km.

Strat trke je danas po našem vremenu u 13h, dok se trka završava u nedelju u isto vreme.

I.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *