Nišlija “zapalio” internet: Fotokolažom opisao stanje u Srbiji

Niški novinar i voditelj, Vladimir Stanojević zapalio je ovih dana internet u Srbiji fotokolažom koja je s njegovog profila podeljen preko 4.000 puta. Ovim specifičnim prikazom je na vispren i inteligentan način pokazao aktuelnu situaciju u državi, u svim sferama, a on o tome piše za “Građanin”:

vlada1

Vladimir-Stanojević1
Piše: Vladimir Stanojević

Kao što su deca, i ljudi, najveće bogatstvo jedne države, tako su i nacionalne frekvencije resurs ove države, dat emiterima na korišćenje. Kao čovek iz medija, razumem trku za rejtingom, ali takva trka, podilaženjem najgorem ukusu, koja za rezultat ima mentalno sakaćenje i retardaciju nacije uz korišćenje državnog resursa je nedopustiva! Programi nekih nacionalnih televizija pretvorili su se u gotovo dvadesetčtvoročasovni rijaliti.
Menjali su neki moju verziju ovog kolaža na fejsbuku, navodeći kao argument to da deca ne gledaju televiziju, već su na internetu. Samo na tom istom internetu, jutjubu, instagramu, najviše pregleda, pratilaca upravo imaju ličnosti i događaji iz ovog sveta sa desne strane. Štaviše, i oni najopsceniji momenti, koji ne završe na televiziji, nađu se na internet portalima gde ih konzumira i najmlađa publika a sve roditeljske zabrane i dobro kućno vaspitanje tu teško pomažu.
Ovakve bi sadržaje trebalo izmestiti sa nacionalnih frekvencija, na neke specijalizovane kablovske kanale, kako se već radi u svetu, ili ih minimizirati i mnogo strožije kontrolisati. Tako će nestati i sa društvenih mreža u toj meri, sa naslovnica tabloida, odakle gledaju u nas i našu decu, odmah pored kase u supermarketu, uz baterije i žvake. U protivnom, „crvenoj liniji“ se, plašim se, ozbiljno približavamo.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *