Nišlije blokirale ulaz u mlekaru – tvrde da ih “truje” gar iz fabrike

Stanovnici ulica oko “Niške mlekare” blokirali su danas u podne ulicu Nikodija Stojanovića Tatka u Nišu gde su protestovali zbog sumnje da ovo preduzeće kroz svoj dimnjak izbacuje štetne materije po zdravlje ljudi. Na protestu je bilo oko 100 građana koji planiraju, kako kažu, da od ponedeljka svakodnevno blokiraju ulaz u ovu ulicu, ukoliko “Niška mlekara” ne reši problem.

protest1
Protest građana

Dva puta smo zvali Nebojšu Golubovića, direktora Niške mlekare, ali je on prvi put bio na sastanku, a onda van preduzeća. Potom nam je njegova koleginica rekla da će se sam javiti i reći svoj stav o ovom problemu. Poslednja informacija je da će održati hitnu konferenciju za novinare u 13 sati, ali u Gradskoj kući (kabinetu gradonačelnika).

dim1
Dim od koga se stvara gar zbog čega su građani odlkučili da izađu na ulicu
Milan-Andrejić
Milan Andrejić

Ono što mi doživljavamo mesecima, to se rečima ne može opisati. Roditelji jednog deteta su bili kod lekara zbog kašlja i pedijatar je rekao da je razlog upravo gar iz tog dima. To je neki gust crni dim u kome se gušimo mesecima i sada više ne možemo da trpimo. Zato smo i izašli na ulicu jer želimo da se sve ispita i da znamo šta udišemo. Svašta se priča. Navodno otpad iz svih “Imlekovih” mlekara se ovde spaljuje, ali i da se to čini, moraju da ulože u filtere kako nas ne bi gušili – kaže Milan Andrejić, jedan od inicijatora protesta.

Komšije okupljene ispred mlekare tvrde “da se takav gar spušta u naša dvorišta da nam je cveće crno, imamo jednog zlatnog retrivera koji je postao crni retriver…”

M.S./foto: Milan Andrejić, Nikola Marković

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *