Nišlije mogu mirno da spavaju – defile policije kroz grad (foto galerija)

Građani Niša, po prvi put u novijoj istoriji prisustvovali su danas defileu policijskih snaga koja se odvijala kroz Voždovu ulicu, Strahinjića bana, 7. juli da bi se završila u niškoj Tvrđavi. Defile su ispratili okupljeni građani na trotoaru, a u Tvrđavi je bilo dece iz osnovnih škola. Manifestacija je organizovana u sklopu obeležavanja 14. oktobra kada je Niš oslobođen u Drugom svetskom ratu.

stefanovic
Ministar policije Nebojša Stefanović

Pre defilea, potpisan je ugovor između Grada Niša i Policijske uprave kojim je iz gradskog budžeta izdvojen novac za kamere kojim će se bolje kontrolisati saobraćaj u gradu. Ovom događaju prisustvovao je i ministar policije, Nebojša Stefanović.

Svako od ovih policajaca i pripadnika MUP-a čine da građani mogu mirno da spavaju i da imaju normalnu budućnost. Mi smo u poslednjih godinu dana imali mnogo izazova, od onih koji su se dešavali u Zvorniku i Kumanovu do onih kada se ogroman broj migranata kretao kroz našu zemlju. Odgovorno i ozbiljno smo postupali, ne podižući nikakvu paniku već delujući na terenu i videli ste da se ni jedan bezbedonosni problem nije „prelio“ na našu zemlju. Građani Srbije nisu videli ni jednu posledicu toga. Mi ćemo se truditi da preventivnim, naravno i obaveštajnim delovanjem sprečimo bilo kakvu eskalaciju mogućih sukoba i sprečimo bilo kakvo ugrožavanje naših građana – rekao je Stefanović.

On je dodao da mu je drago „da se ovaj defile odvija na Dan oslobođenja Niša. To je jedna simbolika kojom želimo da pokažemo da je policija uz svoj narod i da služi upravo tome, da štiti građane, obezbedi borbu protiv korupcije i kriminala i da bude uvek neko na koga se građani uvek mogu osloniti“.

M.S.

6 Comments

  1. Defile policijskih jedinica ulicama Niša je čista demonstracija sile sa ciljem da zaplaše građane i da više ne protetvuju protiv postojeće vlasti. Bliže se izbori a SNS ni slučajno ne želi da bude opozicija tj. da ostane bez vlasti. Ovakvo ponašanje je svojstveno SNS-u i njegovim satelitima.

  2. Politicari koji su upropastili grad i drzavu se ne sekiraju mnogo za narod, uzdaju se u policiju da ce da ih brani od nezadovoljstva gradjana pa se zato toliko smeskaju. Losa racunica, svi moraju da odgovaraju za pljacku i unistavanje za zadnjih 30 godina pa i vise. Cestitke gradjanima na danu oslobodjenja od nacista i sve najbolje nasoj narodnoj policiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *