Nišlije traže ostavke rukovodstva u Nišu – protest u subotu

Udruženje predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada na području grada Niša, koje po sopstvenoj proceni zastupa oko 40.000 građana, pozvalo je juče gradonačelnika Zorana Perišića, celo Gradsko veće, kao i sve direktore i nadzorne odbore javnih preduzeća da hitno podnesu ostavke, ne navodeći šta će se dogoditi ukoliko to ne učine. Udruženje je navelo da bi ostavke trebalo do ponesu do subote u 17 časova, kada će se „građani, za tu svečanu priliku, okupiti ispred Gradske kuće“.

protest
Jedan od protesta udruženja

– Gospodine gradonačelniče, vi i vaša oligarhija, nebrigom za građane Niša, a isključivom brigom za sopstvenu dobrobit, što je nelegalno čak i po zakonima koje je donela vaša partija, najodgovorniji ste za jad, čemer, bedu, tragedije i tugu kojima je skrhana većina građana našeg grada. Časno je odstupiti u času najteže krize u poslednjih tridesetak godina u kojoj se nalaze građani Niša – navodi se, između ostalog, u proglasu Upravnog odbora Udruženja.

protest-prava

Samoorganizovanje i protesti građana pod okriljem ovog Udruženja, koje su mediji nazvali „komunalnim buntom“, počeli su u martu prošle godine, nakon dostavljanja „naduvanih“ februarskih računa za daljinsko grejanje, koji su porasli na 15.000 dinara po stanu prosečne površine. Udruženje je uspelo da izdejstvuje nižu cenu grejanja, lakše privremeno isključenje građana sa mreže i prisustvo svog predstavnika u Nadzornom odboru Toplane, ali se „deo tih dogovora sa gradskim vlastima opstruira“. Nakon toga, udruženje je započelo proveru poslovanja Parking servisa, a najavilo je tu vrstu građanske kontrole i u svim drugim javnim preduzećima u Nišu, uz obrazloženje da je komunalna politika suviše ozbiljna stvar da bi se prepustila samo političarima“.

Z. Miladinović (Danas)

3 Comments

  1. U subotu SVI na protest!! To je naša građanska dužnost ako nećemo da deci ostavljamo privatne uterivače dugova da im plene imovinu. I zapamtite, na dan lokalnih izbora, morate da zadržite vaše bake i deke u kućama!! Živeo slobodni Niš bez političara!

    1. Šta da radimo ako nam gradonačelnik donese vučićev
      kalendar ili neki Cecin CD projekat , kao poklon ? Da slušamo CD i da ljubimo sliku , kao ovi iz Palilule ???
      Vidimo se sutra u 17h … Nisam „šetao“ od 1996.god.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *