Nišvil 2016 u znaku volontera

Niš će i ove godine tokom trajanja festivala Nišvil biti u bojama džez volontera. Prepoznatljivi na svakom koraku širiće pozitivnu energiju i dati veliki doprinos uspešnoj organizaciji Nišvila. Konkurs za volontere ovogodišnjeg Nišvila džez festivala je završen. Na konkurs se prijavilo 829 kandidata, a biće angažovano 300 volontera.

4-volonteri

U odnosu na broj volonterskih akreditacija ove godine će biti najveća „konkurencija“ jer je skoro tri volontera konkurisalo za jedno volontersko mesto. Prijavili su se kandidati iz Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Bugarske, Danske, Italije, Portugala, Švedske, Sudana, Velike Britanije… I ove godine gotovo da nema grada u Srbiji koji nema svog predstavnika na ovogodišnjem konkursu za volonterski tim.

Kandidati koji budu prošli prvi krug biće intervjuisani do kraja jula, kada će i biti objavljena lista volontera i volonterki raspoređenih u 12 sektora, počev od pomoćnika vođe tima preko domaćina publike i muzičara, zatim marketing, pres, radionica, obezbeđenje ili redarska služba, logistika, ketering služba, sektor tehničke podrške, do pčelica i bubamara koje će učestvovati u protokolarnom delu festivala i biti zaštitni znak volonterskog tima, kažu u Nišvil timu.

66-volonteri

Volonterska prozivka je već zakazana za 5. avgust, tradicionalno kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Volontiranje na Nišvilu je počelo 2010. godine, 2012. je već volonterski tim odlikovan zlatnikom sa likom Cara Konstantina, 2013. je volonterski program proglašen za najkvalitetniji omladinski projekat u našoj zemlji. Posle 6 godina volonteri su postali primer volontiranja o kome se priča i prepričava i van granica naše zemlje, brojne su pozitivne kritike i muzičara i medija. Do sada je kroz volontiranje na Nišvilu prošlo preko 2000 volontera iz 100 različitih gradova zemlje i inostranstva. Ove godine, sedmi put, očekuju nas novi izazovi, ali i dalje će volonterski program biti značajan segment u organizaciji festivala

Nišville Team

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *